ΝΕΑ

ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 13ο, 14ο ΜΙΣΘΟΥΣ – 700.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ

Πέρασε των εργαζομένων, οι οποίοι θα πληρωθούν 13ο και 14ο μισθούς, όπως ζητούσαν και είχαν θέσει ως βασική προτεραιότητα στη λίστα των αιτημάτων τους. Το Δημοτικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε στις 9 το βράδυ, καθώς η αντιπολίτευση προσήλθε αυτή την φορά, αποφάσισε να μην ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης του Πρωτοδικείου Μαραθώνα που έχει κρίνει αντισυνταγματική την περικοπή των δώρων και επιδομάτων. Ετσι, άμεσα οι εργαζόμενοι που έχουν ακολουθήσει τη δικαστική οδό θα πληρωθούν από το ταμείο του Δήμου Διονύσου, το οποίο θα ελαφρύνει μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές  κατά 700.000 ευρώ περίπου.

Στην κρίσιμη ψηφοφορία σύσσωμη και συσπειρωμένη η αντιπολίτευση καταψήφισε την εισήγηση του Δημάρχου κ Διονύση Ζαμάνη, που πρότεινε να αποφασιστεί η άσκηση ένδικων μέσων χωρίς να προσδιοριστεί η ημερομηνία κατάθεσης της έφεσης. Κι αυτό γιατί, όπως ανέφερε, επίκειται λίαν συντόμως, ίσως και εντός των προσεχών ημερών ή σε κάθε περίπτωση εντός του Οκτωβρίου, να αποφανθεί η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα ή μη του μνημονιακού νόμου του 2013. Το σκορ: 13-11 υπέρ των εργαζομένων. Μειοψήφησαν οι σύμβουλοι της διοίκησης, οι οποίοι ήταν 13, με μόνη διαφορά όμως ότι η κ Πόπη Ταουξή, Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Πολιτικής Προστασίας βγήκε εκτός της αίθουσας και ο κ Βασίλης Δαρδαμάνης, Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, ψήφισε λευκό. Επίσης, ο κ Γρηγόρης Ισσαρης, ανεξάρτητος σύμβουλος, που τον τελευταίο καιρό συντάσσεται με τις θέσεις της διοίκησης, κατά την κρίσιμη ψηφοφορία δήλωσε απών.

Το αποτέλεσμα έγινε δεκτό με ενθουσιασμό και χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους δημοτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι κέρδισαν τη μάχη, διεκδικώντας χρήματα, όχι δεδουλευμένα, όπως πονηρά και πολιτικάντικα, είπε κάποιος, αλλά κόντρα στο πνεύμα της εποχής κι ενώ  κανείς εργαζόμενος σε όλη την  Ελλάδα δεν έχει αυτή την πολυτέλεια.

Στην τελική έκβαση της αναμέτρησης καθοριστική μάλλον στάθηκε και η στάση του Δημάρχου κ Ζαμάνη, που επανειλημμένα τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στην Οικονομική Επιτροπή είχε δηλώσει ότι κάθε δημοτικός σύμβουλος οφείλει να ψηφίσει κατά συνείδηση, αναλαμβάνοντας οποιοδήποτε ρίσκο για τη συνέχεια.

Categories: ΝΕΑ