ΝΕΑ

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ: ΙΔΟΥ Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Με μια λιτή ανακοίνωση η διοίκηση του Δήμου Διονύσου εξέφρασε την επίσημη θέση της για το θέμα των 13ου, 14ου μισθών, που μετά την χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα καταβληθούν στους εργαζομένους, επιβαρύνοντας το ταμείο με 700.000 ευρώ. Αποσαφηνίζεται για μια ακόμη φορά η εισήγηση του Δημάρχου κ Διονύση Ζαμάνη, που ήταν να αναμείνει ο Δήμος την απόφαση του 4ου τμήματος Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου. Αναλυτικά:

«Κατά τη χθεσινή (4/10) κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Διονύσου, αποφασίσθηκε η καταβολή 13ου και 14ου μισθού σε 142 εργαζόμενους του Δήμου, για τα έτη 2015, 2016 και 2017, με τις ψήφους του συνόλου των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Με την εν λόγω απόφαση τελεσιδικούν για τους εργαζόμενους οι αποφάσεις του ειρηνοδικείου Μαραθώνα που έκριναν τον νόμο της περικοπής δώρων και επιδομάτων αντισυνταγματικό.
Η πρόταση της Διοίκησης, που δεν υπερψηφίστηκε, ήταν να αναμείνει ο Δήμος την υπό εξέλιξη εξέταση και απόφαση του 4ου Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου. Η δαπάνη της ως άνω απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για την καταβολή 13ου και 14ου μισθού στους 142 εργαζόμενους ανέρχεται στο ποσό περίπου των 700.000 ευρώ».

Categories: ΝΕΑ