ΝΕΑ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΓΙΑ ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕΡΤ

Μια εξαιρετικά συμφέρουσα συμφωνία για το Δήμο Διονύσου επιτεύχθηκε κατ’ αρχήν κατά την χθεσινή (Πέμπτη-4/10) συνάντηση του Δημάρχου κ Διονύση Ζαμάνη και της Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ Αγγελικής Πέππα με το διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ κ Βασίλη Κωστόπουλο στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Συνέργειες και κοινές δράσεις έπεσαν στο τραπέζι, ενώ η διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης εκφράστηκε θετικά στο αίτημα να παραχωρηθεί έκταση 3-5 στρεμμάτων από το οικόπεδο των 130 περίπου στρεμμάτων ιδιοκτησίας της στον Αγιο Στέφανο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως πάρκινγκ για τα δημοτικά οχήματα της Πολιτικής Προστασίας. Η παραχώρηση μάλιστα θα γίνει «δίχως ανταλλάγματα» όπως τονίστηκε από τον κ Κωστόπουλο, στο πλαίσιο των ανοιγμάτων της ΕΡΤ προς την κοινωνία και της συνεργασίας που έχει εγκαινιάσει με Δήμους και Κοινότητες.

CRYSTAL

Προτάθηκαν επίσης εκ μέρους της ΕΡΤ, μέσω υπηρεσιακών της παραγόντων που παρίσταντο στη συνάντηση, η δημιουργία πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, αλλά και η καινοτόμος δράση του Κινητού Πράσινου Σημείου. Ο Δήμαρχος επιφυλάχτηκε να απαντήσει τονίζοντας πως πρέπει να διερευνηθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο, δεδομένου πως η συγκεκριμένη περιοχή όπου βρίσκεται εδώ και χρόνια η κεραία των μεσαίων ραδιοκυμάτων συμπεριλαμβάνεται στην προστασία του Πεντελικού. Ο δε νόμος που ισχύει είναι ως γνωστόν ιδιαίτερα αυστηρός και δεν επιτρέπει κατασκευές, παρά μόνον ήπιες αθλητικές εγκαταστάσεις κι αυτές υπό όρους και προϋποθέσεις.

Το Κινητό Πράσινο Σημείο είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα το οποίο επισκέπτεται κεντρικά σημεία της πόλης και συλλέγει υλικά προς ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποίηση. Ηδη, εφαρμόζεται στο Δήμο Αγίας Παρασκευής με συνέργεια της ΕΡΤ.

CRYSTAL

Categories: ΝΕΑ