ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο 3ος ΑΡΣΑΚΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΙΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Την  Κυριακή-21 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί φέτος ο Αρσάκειος δρόμος, ο 3ος κατά σειρά, υπό την αιγίδα του Δήμου Διονύσου. Τα έσοδα από τις συμμετοχές, που είναι επί πληρωμή, θα πάνε προς ενίσχυση του συλλόγου «Οραμα Ελπίδας», ο οποίος στοχεύει  να δημιουργήσει Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών για τις ανάγκες ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς.  Το δελτίο Τύπου του Δήμου Διονύσου:

«Στο πλαίσιο των πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων των Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και μετά τη θετική ανταπόκριση που είχαν οι αγώνες των περασμένων ετών, τα Αρσάκεια Σχολεία διοργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με τον Δήμο Διονύσου, τον Αρσάκειο Δρόμο.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, στις 9.00 το πρωί, και σε αυτόν μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές, γονείς, απόφοιτοι και όλοι όσοι ενδιαφέρονται. Ο 3ος Αρσάκειος Δρόμος περιλαμβάνει αγώνα δρόμου και δυναμικό βάδην 5 χιλιομέτρων στην περιοχή του Διονύσου, με αφετηρία και τερματισμό τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει αγώνας 900 μέτρων μέσα στις εγκαταστάσεις των Σχολείων, για μαθητές 8-12 ετών.

Για τη διαδρομή των 5 χλμ. και το δυναμικό βάδην το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ για τους μαθητές Γυμνασίου και 10 ευρώ για τους μαθητές Λυκείου και όλους τους ενήλικες. Για την διαδρομή των 900μ. η συμμετοχή είναι 5 ευρώ.

Θεωρούμε πως μια τέτοια ημέρα, γιορτή της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του αθλητισμού, θα συμβάλει στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ δημοτών, αθλητών, μαθητών των σχολείων και κοινωνικών φορέων της περιοχής μας. Σας προσκαλούμε, λοιπόν, να συμμετάσχετε, είτε ως δρομείς είτε ως εθελοντές. Η εγγραφή σας γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.arsakeiosdromos.grμέχρι την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018.

Ο 3ος Αρσάκειος Δρόμος επιδιώκει να διαδώσει ένα σημαντικό κοινωνικό μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης, να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να διευρύνει το δίκτυο ανθρώπινων και υλικών πόρων του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας». Ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2012. Αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». Πρωταρχικός στόχος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι η λειτουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών για να καλύψει τις ανάγκες ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών δημιουργήθηκε το 2014 και μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια από τη δημιουργία της έχει καταφέρει να εγγράψει πάνω από 70.000 δότες, από τους οποίους οι 29 έχουν βρεθεί συμβατοί. Στόχος του Συλλόγου είναι μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια να καταφέρει να εγγράψει 200.000 εθελοντές δότες! Να διαδώσει το σύνθημα: «Γίνε και εσύ εθελοντής δότης! Δώσε ελπίδα! Δώσε ζωή!»

 

Categories: ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΝΕΑ