ΝΕΑ

Ο ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΣ Ι.ΜΠΑΣΚΟΥΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-12/10 ΣΤΗ ΔΡΟΣΙΑ

Ο κύκλος των ενημερωτικών συναντήσεων με διακεκριμένους επιστήμονες και δημόσια πρόσωπα, στο πλαίσιο του επιτυχημένου προγράμματος «Οι πολίτες ρωτούν», ξεκινά την Παρασκευή-12 Οκτωβρίου στη Δροσιά, με καλεσμένο τον κ Ιωάννη Μπασκούτα, διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Οι πολίτες θα ενημερωθούν για τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις σε ότι αφορά τις δυνατότητες πρόβλεψης των σεισμών και θα υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους για όσα τους ενδιαφέρουν.
Η εκδήλωση της Παρασκευής-12 Οκτωβρίου θα αρχίσει  στις 20.00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρ. Λαμπράκη 19. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Το βιογραφικό του Δρ. Ιωάννη Μπασκούτα

Διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Γεννήθηκε στην Αργυρά Πατρών, Αχαΐας το 1967. Σπούδασε Γεωλογία και Γεωφυσική ( Γεωηλεκτρικές μεθόδοι διασκόπισης υπεδάφους) στο Πανεπιστήμιο “Aldo Moro” του Bari, Ιταλία. Απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στη σεισμολογία, στο Διεθνές Ινστιτούτο Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών της Tsukuba, Ιαπωνίας. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στον Τομέα Γεωφυσικής και Γεωθερμίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1984 μέχρι σήμερα εργάζεται στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, όπου σήμερα κατέχει τη θέση του Διευθυντή Ερευνών. Επισκέπτης ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Γρανάδα (Ισπανία). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη μελέτη της δομής της Γης, της διάδοσης και εξασθένησης των σεισμικών κυμάτων, καθώς και των γεωδυναμικών διεργασιών, σε σχέση με την αστάθεια σεισμοτεκτονικών δομών, ως παράγοντα προετοιμασίας εκδήλωσης των ισχυρών σεισμών, την εκτίμηση του σεισμικού κινδύνου, στα πλαίσια της οποίας έχει εκπονήσει ερευνητικά έργα και μελέτες για ιδιωτικές εταιρείες. Έχει δημοσιεύσει ή παρουσιάσει σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια σημαντικό αριθμό επιστημονικών εργασιών, ενώ έχει εκτελέσει με επιτυχία πληθώρα ερευνητικών έργων.

Είναι μέλος των παρακάτω επιστημονικών ή μη σωματείων όπως:

-της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας,
-του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων.
-Ιδρυτικό μέλος και μέλος στο διοικητικό συμβούλιο ”Ευωνύμου Οικολογικής Βιβλιοθήκης”.
-Ιδρυτικό μέλος της “Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών”.

Εχει διατελέσει μέλος:
-του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας,
-πρόεδρος του ενιαίου “Συλλόγου Προσωπικού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών”, καθώς επιστημονικός συνεργάτης του εκδοτικού οίκου ΠΑΤΑΚΗΣ Α.Ε.»

Categories: ΝΕΑ