ΝΕΑ

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Η Α’ΒΑΘΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ 7-3

Με συντριπτική διαφορά (7-3 ψήφους) το ΔΣ της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε χθες να προχωρήσει στην άσκηση αγωγής, προκειμένου να διεκδικήσει τα χρήματα του ελλείμματος των 74.000 ευρώ, όπως το προσδιόρισαν οι ορκωτοί λογιστές στο πόρισμά τους, για την περίοδο (χρήση) προ του 2014 (επί Δημαρχίας Καλαφατέλη) κατά την οποία πρόεδρος ήταν η κ Λαμπρινή Μήλα.

Υπέρ της εισήγησης της προέδρου κ Ελπίδας Καγιαλή τάχτηκαν ο αντιπρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Παιδείας πλέον κ Παναγιώτης Τσούκας και τα μέλη κ Στ.Ουσταμπασίδης, Δ.Ράϊκος, Β.Τσαγκαράκης, Λ.Κανακάρη, Μ.Πολίτη. Αρνητική ψήφο, λευκή συγκεκριμένα, έριξαν οι κυρίες Τόκα, Μαγκλάρα και ο κ Μπενόπουλος της «Νέας Πνοής».

Όπως ειπώθηκε κατά τη συνεδρίαση η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή θα διεκδικήσει μέσω της αγωγής ποσόν της τάξης των 145.000 ευρώ. Προφανώς σ’ αυτό το ύψος εκτιμάται η ζημιά.

Η κ Καγιαλή ζήτησε η συνεδρίαση να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, όπως κι έγινε. Δικαιολόγησε δε την απόφαση (που ελήφθη κατά πλειοψηφία από το ΔΣ με 7-3 επίσης), εγείροντας θέμα προσωπικών δεδομένων.

 

Categories: ΝΕΑ