ΝΕΑ

ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ

Η εφηβεία, ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου, η προσέγγιση των προβλημάτων που ανακύπτουν και η αντιμετώπισή τους με διακριτικό τρόπο, ήταν οι πιο σημαντικές παράμετροι, οι οποίες αναπτύχθηκαν από τον πατέρα Βασίλη Θέρμο, ψυχίατρο και ψυχολόγο, κατά την απογευματινή πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη. Η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αγίου Στεφάνου ήταν κατάμεστη από γονείς και κηδεμόνες, οι οποίοι είχαν απορίες, υπέβαλαν ερωτήσεις και πήραν απαντήσεις.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Σύλλογο Γονέων του Λυκείου Αγίου Στεφάνου και τον πρόεδρό του κ Μήτση. Από πλευράς Δήμου Διονύσου παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ Παναγιώτης Τσούκας, η Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Πολιτικής Προστασίας κ Πόπη Ταουξή και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης κ Αχιλλέας Δελαγραμμάτικας.

Ο κύριος ομιλητής κ Θέρμος μίλησε για την εφηβεία, την οποία χώρισε σε τρεις περιόδους ανάλογα με την ηλικία, εξηγώντας με σαφήνεια τα γενεσιουργά αίτια ακραίων συμπεριφορών, αλλά και ποιο είναι το κατάλληλο αντίδοτο για την αντιμετώπισή τους μέσα και έξω από την οικογένεια.

Η κ Μαγκανιώτη, διευθύντρια του Λυκείου Αγίου Στεφάνου, ευχαρίστησε τον ομιλητή και τους παρευρισκόμενους, ανακοινώνοντας με την ευκαιρία πως οι εκδρομές της φετινής χρονιάς θα έχουν καθαρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αρχής γενομένης από επίσκεψη στο μουσείο της Ακρόπολης στο προσεχές χρονικό διάστημα. Επίσης, πρότεινε αντί της καθιερωμένης γιορτής για την επέτειο του «ΟΧΙ» να πραγματοποιηθεί εκδρομή στις 25 Οκτωβρίου στο Δίστομο, ώστε να συνδυαστεί η επίσκεψη με βιωματικό μάθημα ιστορίας.

Categories: ΝΕΑ