ΝΕΑ

ΜΕ «EVENTS», ΠΑΝΟ, ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΔΩΝ Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Διάφορα δρώμενα, πανό, διανομή κάδων μέχρι και εκδηλώσεις «ντυμένες» με μουσική περιλαμβάνει η πρωτότυπη καμπάνια ενημέρωσης του Δήμου Διονύσου για τα οφέλη της ανακύκλωσης, αλλά και γενικότερα της καθαριότητας. Το πρόγραμμα, που θα φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο της προσεχούς Τρίτης προς συζήτηση και έγκριση η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού (που θα συνδράμει στα ηχοφωτιστικά),  θα ξεκινήσει στις αρχές Νοεμβρίου και θα περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις σε πλατείες και πολυσύχναστα σημεία της πόλης. Το σύνθημα είναι «Για έναν Δήμο πιο ανθρώπινο, πιο καθαρό, πιο όμορφο!»

Η βασική λογική της διαφημιστικής εκστρατείας είναι ότι τα απόβλητα δεν αποτελούν ένα άχρηστο βάρος, αλλά έναν πολύτιμο πόρο που, αν αξιοποιηθεί σωστά, μπορεί να δώσει πολλαπλά οφέλη. Αυτός είναι ο λόγος που η απόρριψή τους σε χώρους υγειονομικής ταφής πρέπει να είναι η τελευταία διαθέσιμη επιλογή. Από την άλλη, κάθε επεξεργασία των αποβλήτων, όσο περιβαλλοντικά φιλική και αν είναι, καταναλώνει ενέργεια και πόρους, καταλήγοντας στο ότι η πρόληψη από την παραγωγή αποβλήτων δίνει τα περισσότερα πλεονεκτήματα.

entypo-anakyklosh-2013-1

Τα περισσότερα από τα απορρίμματα που πετάμε ανακυκλώνονται. Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν συνολικά 22 συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης και ανακύκλωσης για ένα μεγάλο εύρος προϊόντων. Με την ανακύκλωση εξοικονομούνται πολύτιμες πρώτες ύλες που διαφορετικά εισάγονται, συχνά με μεγάλο οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος. Η ανακύκλωση απαιτεί την ευθύνη του παραγωγού για το προϊόν που παράγει, αλλά και την υπευθυνότητα του πολίτη για το διαχωρισμό των αποβλήτων και την απόρριψη/παράδοση τους στους αντίστοιχους κάδους/ αποδέκτες ανάλογα με το είδος τους.

3aaed8a6a2d837805674abad4acee1dd

 

Categories: ΝΕΑ