ΝΕΑ

«ΟΔΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΜΑΡΚΟΥ ΜΑΝΩΛΗ» ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΙΟΝΥΣΙΟ (βίντεο)

Το όνομα του σεβάσμιου ιερωμένου Αρχιμανδρίτη Μάρκου Μανώλη πρόκειται να δοθεί στην ανώνυμο οδό που βρίσκεται μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στη Δημοτική Ενότητα Διονύσου. Με τον τρόπο αυτό θα τιμηθεί ένας κληρικός, που άφησε σπουδαίο έργο φιλανθρωπικό, ανθρωπιστικό, πνευματικό και ευτύχησε εν ζωή να τύχει της καθολικής αναγνώρισης του ποιμνίου του και όχι μόνον.

Ο Αρχιμανδρίτης Μάρκος Μανώλης είχε μια τεράστια αγκαλιά για όλο τον κόσμο και το σπουδαιότερο είναι πως είχε κατορθώσει να φέρει κοντά του τα νέα παιδιά. Ακόμη και τώρα, αρκετά χρόνια μετά το θάνατό του, άτομα νεαρής ηλικίας επισκέπτονται με ευλάβεια τον τάφο του που βρίσκεται στον περίβολο του ιστορικού Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στο Διόνυσο για να αποτίσουν φόρο τιμής.

Την πρόταση για την ονομασία του ανώνυμου δρόμου σε οδό Αρχιμανδρίτη Μάρκου Μανώλη έκανε το Τοπικό Συμβούλιο Διονύσου που συνεδρίασε και πήρε τη σχετική απόφαση.

Ο πατέρας Μάρκος «έφυγε» ένα βράδυ του Απρίλη του 2010 σε ηλικία 73 ετών. Ηταν γνωστός και ως ο «Αγιος των φυλακισμένων». Επί είκοσι χρόνια ο παπα-Μάρκος περνούσε την πύλη των Φυλακών Ανηλίκων Αυλώνα και ερχόταν σε επαφή με νεαρούς κρατουμένους ηλικίας από 14 έως 21 ετών, που η ζωή τους είχε βγάλει από τον ίσιο δρόμο, οι οποίοι έβρισκαν σ’ αυτόν τη συμπόνια και την αγάπη του πραγματικού πατέρα. Ανάμεσα στους διαβόητους κακοποιούς που είχαν ανοίξει την καρδιά τους στον πατέρα Μάρκο ήταν ο Κώστας Πάσσαρης και τα μέλη των σατανιστών της Παλλήνης Ασημάκης Κατσούλας και Μανώλης Δημητροκάλης. Μάλιστα στο πρόσωπο του ιερέα το «θεριό των Βαλκανίων», ο σκληρός Κώστας Πάσσαρης, είχε δει τον άνθρωπο στον οποίο θα μπορούσε να εξομολογηθεί τα πάντα και να ζητήσει άφεση αμαρτιών!

«Δεν υπήρχε εβδομάδα που δεν ήταν κοντά στα παιδιά αυτά. Δεν κουραζόταν ποτέ. Η μεγάλη του δύναμη ήταν η πραότητα του» είχε δηλώσει στις εφημερίδες τις πρώτες ημέρες μετά τον θάνατό του ο τότε διευθυντής του σχολείου των φυλακών Αυλώνα Πέτρος Δαμιανός.

Categories: ΝΕΑ