ΝΕΑ

ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΖΑΜΑΝΗ-ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ «ΕΞΕΛΙΞΗ»

Αψιμαχίες με λογοπαίγνια και υπονοούμενα ανάμεσα στο Δήμαρχο κ Διονύση Ζαμάνη και τον πρόεδρο της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» κ Γιάννη Καλαφατέλη έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου. Αφορμή στάθηκε η «Εξέλιξη», ανώνυμος εταιρεία με μόνο μέτοχο το Δήμο Διονύσο, που ιδρύθηκε το 2012 και έχει σκοπό να επεξεργάζεται αναπτυξιακά σχέδια και δράσεις.

Στις ερωτήσεις προ ημερήσιας διάταξης ο κ Καλαφατέλης παραπονέθηκε ότι μολονότι έχει αλλάξει η σύνθεση του ΔΣ της εταιρείας από το 2014 (μετά τις δημοτικές εκλογές και την αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση) δεν έχει δηλωθεί στη εφορία η τροποποίηση, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ο ίδιος ως πρόεδρός της. Αφού δήλωσε την ενόχλησή του, η οποία, όπως είπε, έχει αντίκτυπο και στο οικογενειακό του περιβάλλον, κατηγόρησε για άλλη μια φορά τη δημοτική αρχή για προχειρότητα.

«Δεν πειράζει όμως κύριε συνάδελφε. Κι αν  ακόμη δεν ενημερώσετε την εφορία, σε επτά μήνες που θα επανέλθει η κανονικότητα στο Δήμο, δεν θα υπάρχει πρόβλημα» κατέληξε σε μια αποστροφή του λόγου του. Σημειωτέο, πως ο εκάστοτε Δήμαρχος τοποθετείται ως πρόεδρος της «Εξέλιξης» ex officio.

Ο κ Ζαμάνης, όταν ήρθε η σειρά του να πάρει το λόγο, δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση.

«Ένα είναι σίγουρο. Ό,τι και να γίνει, εσείς δεν θα είστε ποτέ ξανά πρόεδρος της Εξέλιξης»  ήταν η …πληρωμένη  απάντηση, εννοώντας ότι ο κ Καλαφατέλης δεν πρέπει να τρέφει φρούδες ελπίδες ότι μπορεί να ξαναβγεί Δήμαρχος.

Με αυτά και μ’ αυτά είναι σαφές πως η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε και επισήμως εν χορδαίς και οργάνοις…

arkas_31

 

 

Categories: ΝΕΑ