ΝΕΑ

ΓΕΛΑΣΑΜΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΑ …ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

Απίθανες ατάκες ακούστηκαν και χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν ο δημότης Στέφανος Μιχιώτης ζήτησε και πήρε το λόγο για να τοποθετηθεί επί της διαδικασίας  των πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής υπηρεσιών, τα οποία και χθες είχαν τη μερίδα λέοντος από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης: 22 εκ των συνολικά 43. Πρόθυμα η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Βάνα Ζώτου του έδωσε το λόγο, την ώρα βεβαίως που για να μιλήσουν στο σώμα άλλοι πολίτες βάζουν μέσο ή απλά έχουν …μπάρμπα  στην Κορώνη.

Τα …μαθήματα νομιμότητας του κ Μιχιώτη, που του αρέσει να κουνάει το δάχτυλο προς την έδρα του προεδρείου, επικεντρώθηκαν στον ισχυρισμό ότι «οι αιρετοί δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους υπηρεσιακούς παράγοντες», βάζοντας την υπογραφή τους και αναλαμβάνοντας την ευθύνη φυσικά της πράξης τους.

Ο νόμος βέβαια αναφέρει ακριβώς το αντίθετο. Ο Δήμαρχος είναι όχι μόνο πολιτικός προϊστάμενος των υπηρεσιών του Δήμου βάσει του Καλλικράτη, αλλά και κανονικός με δικαίωμα υπογραφής. Οι δε Αντιδήμαρχοι, στους οποίους ο Δήμαρχος μεταβιβάζει αρμοδιότητες, έχουν και αυτοί δικαίωμα υπογραφής στα υπηρεσιακά έγγραφα.

Στις …νουθεσίες του κ Μιχιώτη, που δηλώνει ως επάγγελμα «σύμβουλος διαβούλευσης», επιχείρησε να απαντήσει ο Δήμαρχος κ Διονύσης Ζαμάνης, αλλά εις μάτην… Ο εν λόγω πολίτης εκνευρίστηκε, σηκώθηκε από τη θέση του και άρχισε να βηματίζει μέσα στην αίθουσα, πηγαίνοντας από το ένα άκρο στο άλλο και τούμπαλιν. Μέχρι που αποχώρησε. Τι ήταν αυτό όμως που τον έκανε εκτός αυτού;

«Βαριέμαι και να σας απαντάω κ Μιχιώτη. Με κουράζετε κάθε φορά» ξεκίνησε κάποια στιγμή, υπομειδιώντας ο κ Ζαμάνης και αφού είχε υποχωρήσει η οχλαγωγία. «Θέτετε ερωτήματα. Θέλετε να σας δίνω απαντήσεις ή όχι; Κάθε φορά που σας απαντάω εκνευρίζεστε κι αρχίζετε να κόβετε βόλτες μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Αντί να γκρινιάζετε, εγώ σας προτρέπω να προσφύγετε όπου θέλετε. Πηγαίνετε στη δικαιοσύνη. Θα μας προφυλάξετε άλλωστε αν ο Επίτροπος κόψει κάποιο ένταλμα. Όμως το επιχειρησιακό πρόγραμμα, για το οποίο μας είπατε τόσα, πληρώθηκε κανονικά, γιατί το ενέκρινε κανονικά ο κ Επίτροπος. Εκτός κι αν θεωρείτε πως και ο Επίτροπος είναι μέσα στο κόλπο, στη συμπαιγνία, όπως ισχυρίζεστε. Όσα εντάλματα πληρώθηκαν πέρασαν από επιτροπικό έλεγχο».

Κατά τον Δήμαρχο Διονύσου επομένως τα λεγόμενα του κ Μιχιώτη δεν στηρίζονται πουθενά. Τουναντίον, «οι συνεχείς και επίμονες αναφορές γίνονται με στόχο να εκφοβίσουν τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους δημοτικούς συμβούλους».

 

Categories: ΝΕΑ