ΝΕΑ

ΖΑΜΑΝΗΣ: «ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ Β’ΘΜΙΑΣ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ»

«Το καταστατικό των Σχολικών Επιτροπών αναφέρει ότι ο εκάστοτε εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο αυτοδίκαια. Εν τούτοις, εμείς φέρνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο οποιαδήποτε αλλαγή στη σύνθεση τους προς επικύρωση, αν και δεν είναι απαραίτητη». Τη δήλωση αυτή έκανε ο Δήμαρχος κ Διονύσης Ζαμάνης κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όταν τέθηκε ζήτημα μη νομιμότητας στη στελέχωση του ΔΣ της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Επιτροπής. Η ιστορία, όπως αναδείχτηκε τις τελευταίες ημέρες, έχει να κάνει με την αλλαγή του εκπροσώπου της Ενωσης Γονέων, η οποία δεν ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο προς τυπική έγκριση.

Για το αυτοδίκαιο της παρουσίας του μέλους της Ενωσης Γονέων στο ΔΣ της Σχολικής Επιτροπής συνηγόρησε, συμφωνώντας με το Δήμαρχο και ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (ΚΚΕ)  κ Τεύκρος Παντελόγλου.

Η τροποποίηση στη σύνθεση του ΔΣ της εν λόγω Επιτροπής ψηφίστηκε εν πάση περιπτώσει από το σώμα με μεγάλη πλειοψηφία.

Οσον αφορά τώρα διάφορες αιτιάσεις εξωθεσμικών κύκλων περί ακυρότητας αποφάσεων της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, νομικές πηγές διατύπωσαν την άποψη ότι ζήτημα τέτοιο δεν υφίσταται. Αφενός διότι πρόκειται για de facto ορισμό, δηλαδή ισχύει νόμιμα και είναι αποδεκτός ακόμη κι αν υπάρχει τυπικό ελάττωμα. Αφετέρου για να ακυρωθεί οποιαδήποτε απόφαση συλλογικού οργάνου απαιτείται να προσβληθεί εντός δεκαπέντε ημερών από τη λήψη της.

 

 

Categories: ΝΕΑ