ΝΕΑ

ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ Ο Θ.ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΟΧΙ»

Εξαιρετικά επιτυχημένη ήταν η εορταστική εκδήλωση του ΚΑΠΗ Διονύσου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Σε μια κατάμεστη αίθουσα ο ομιλητής, ιστορικός και συγγραφέας, Θανάσης Κυριαζόπουλος, συγκίνησε το πλήθος των παρισταμένων. Η γιορτή έκλεισε σε μουσική και τραγούδια αφιερωμένα στο έπος του «ΟΧΙ». Αναλυτικά το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Διονύσου:

006 (1)

«Το ΝΠ Κοινωνική Προστασία, Αλληλεγγύη και Παιδεία «Η Εστία» του Δήμου Διονύσου και το ΚΑΠΗ της Δημοτικής Ενότητας Διονύσου πραγματοποίησαν εκδήλωση – αφιέρωμα για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Διονύσου την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018.

001 (7)

Στην εκδήλωση, μετά το καλωσόρισμα του υπεύθυνου του ΚΑΠΗ κ. Π. Ζωίδη, η δημοτική σύμβουλος κ Μαρία Τσαμπαρλή εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Διονύσου κ. Διονύση Ζαμάνη – που απουσίαζε λόγω ομιλίας του σε συνέδριο εκτός Αττικής – μετέφερε τον χαιρετισμό του και τα θερμά του συγχαρητήρια στα μέλη του ΚΑΠΗ, τονίζοντας την αξία τέτοιων εκδηλώσεων που αποτελούν ένα αληθινό φόρο τιμής στην Ψυχή των Ελλήνων.

003 (5)

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο ιστορικός και συγγραφέας κ. Θανάσης Κυριαζόπουλος συγκινώντας τους παριστάμενους, ενώ ποιήματα, κείμενα και ιστορικά αποσπάσματα για τον πόλεμο 1940-1941 απέδωσαν οι κ.κ. Χρ. Γιαννέτου, Ν. Κυριαζοπούλου, Κ. Σαββοπούλου, Ελ. Βερβέρη, Ευ. Μακαριάδη, Γ. Παρασκευάς, Α. Νικολοπούλου, Β. Βαλσαμάκη και Σ. Σηφάκη. Η κ Στ. Κακαουνάκη διάβασε γράμματα του πατέρα της από το μέτωπο.

Τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη, του Μ. Λοϊζου, του Γ. Κατσαρού και άλλων μεγάλων συνθετών τραγούδησαν οι κ.κ. Σ. Χριστοφή, Γ. Βερβέρης, Τ. Βουρλής, Μ. Σεροπιάν και μέλη της χορωδίας του ΚΑΠΗ. Τη μουσική υποστήριξη της βραδιάς είχαν οι κ.κ. Β. Ρούπακας – φυσαρμόνικα, Γ. Βερβέρης – κιθάρα, Γ. Παπαδάκης – αρμόνιο και Απ. Τζουβαλιάς – ακορντεόν. Την οργάνωση και επιμέλεια της ιδιαίτερα συγκινητικής και πλούσιας εκδήλωσης είχε ο κ. Πέτρος Ζωίδης.

Παρέστησαν, επίσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Χρ. Ντούντα και Γ. Φωτάκης, ο πρόεδρος της ΔΕ Διονύσου κ. Αν. Μπάσης και ο πρόεδρος της ΔΕ Αγίου Στεφάνου κ. Μιχ. Κασαπάκης».

005 (1)

Categories: ΝΕΑ