ΝΕΑ

ΣΕ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ …ΕΣΠΑΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Σε δύο κομμάτια διασπάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ Διονύσου, καθώς οι δύο νεογέννητες παρατάξεις, του κ Δημήτρη Αλεξανδρή και οι «Μαζί για το Διόνυσο» δεν τα βρήκαν και θα πορευτούν χωριστά μέχρι τις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαϊου. Μια χθεσινή (Κυριακή) ανάρτηση στο facebook του Δημήτρη Καϊμά, αθλητικού συντάκτη της ΕΡΑΣΠΟΡ και εκ των πρωτεργατών της δεύτερης κίνησης, φανερώνει ότι πλέον ο καθένας τραβάει το δρόμο του, ενώ εκτοξεύονται και βολές προς τον κ Αλεξανδρή περί αλαζονικής συμπεριφοράς.

«Δημήτρης Καϊμάς στην πόλη Διόνυσος Αττικής.

Χθες στις 9:06 π.μ. ·

Πάμε για άλλα λοιπόν.
Σαλπάρουμε με ΝΕΟ καπετάνιο, με οδηγούς τα οράματα μας, τα όνειρα μας και την δίψα για δημιουργία. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και σε όποιον αρέσει
ΥΓ1: Και μια συμβουλή, η αλαζονεία είναι κακός σύμμαχος».

Κάτω από την επίμαχη και άκρως αποκαλυπτική αναφορά κάποιοι έχουν σχολιάσει:

«Μάνος Ουρανός Περιμένουμε με αγωνία να γίνει συγκεκριμένο το νέο. Όλοι μαζί για τον Διόνυσο;;;

Giannis Karapatas Ολοι μαζι συνηθως δεν χωρανε… θα πεσει κοσκινο. Μην πειθεσαι με τις εξαγγελίες.

Άγγελος Κατσιακίδης Καλή επιτυχία, Δημήτρη».

Από τα γραφόμενα, αλλά και δημοσιογραφικές πληροφορίες συνάγεται ότι:

  • Εγινε συνάντηση με σκοπό τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να συμφωνήσουν να κατέβουν ενωμένα και όχι διασπασμένα.
  • Προφανώς τέθηκε θέμα ηγεσίας, το οποίο ο κ Αλεξανδρής δεν δέχτηκε να συζητήσει καν.
  • Ποιος όμως έθεσε ζήτημα αρχηγίας; Εδώ ακριβώς φαίνεται πως δημιουργήθηκε το πρόβλημα αφενός, αλλά και από την αμετακίνητη θέση του κ Αλεξανδρή αφετέρου να ηγηθεί της νέας δημοτικής παράταξης.

Είναι σαφές και ξεκάθαρο ότι στην τοπική οργάνωση Διονύσου του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν δύο τάσεις. Η μια εκφράζεται από τον κ Αλεξανδρή, ο οποίος θεωρεί ως παλιός κάτοικος Διονύσου πως διαθέτει μια πλατιά βάση ψηφοφόρων από συγγενείς, φίλους, κουμπάρους και υποστηρίζεται βασικά από το Γιάννη Νικητόπουλο, πρώην Δήμαρχο επί σειρά ετών Ανοιξης. Η δεύτερη απαρτίζεται από  νεότερης ηλικίας μέλη της κομματικής τοπικής οργάνωσης, με μέντορα τον παλιό Δήμαρχο Αγίου Στεφάνου-νυν περιφερειακό σύμβουλο κ Στέλιο Κοροβέση και επιρροές απευθείας από την κ Ζανέτ Τσίπρα, αδελφή του Πρωθυπουργού, κάτοικο Διονύσου.

Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, υπενθυμίζεται, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ΔΑΔΙΟΝ, πήρε 11% και εξέλεξε δύο δημοτικούς συμβούλους, τον κ Γιώργο Ζυγούνα και τον κ Σπύρο Σπηλιώτη. Ο πρώτος εκ των δύο απ’ ότι έχει πει δεν προτίθεται να θέσει πάλι υποψηφιότητα.

 

Categories: ΝΕΑ