ΝΕΑ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Οργανωμένο δίκτυο εθελοντισμού δημιουργεί ο Δήμος Διονύσου, καταγράφοντας σε πρώτη φάση όλες τις εθελοντικές ομάδες που δρουν στην περιοχή. Θα ακολουθήσει ο χωρισμός τους σε τομείς ανάλογα με το αντικείμενο δραστηριότητας, με απώτερο στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των προσφερόμενων κοινωνικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

«Η οργάνωση και η  βέλτιστη αξιοποίηση του ενεργού δυναμικού των εθελοντών είναι ένα στοίχημα για τη διοίκηση» ανέφερε χαρακτηριστικά στο «dionysospost» στέλεχος του Δήμου Διονύσου, που δεν ήθελε να αποκαλυφθεί το όνομά του.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν και λειτουργούν  η ψυχολογική υπηρεσία, το κοινωνικό παντοπωλείο, το πολυϊατρείο, η ιματιοθήκη και πλήθος άλλων κοινωνικών δομών, οι οποίες αποσκοπούν στη στήριξη των δημοτών που δοκιμάζονται από την κρίση.

Ο Δήμος Διονύσου θα απευθύνει επίσης ανοιχτή πρόσκληση και προς όσους ακόμη συμπολίτες μας θέλουν να δραστηριοποιηθούν, ενισχύοντας τις ομάδες εθελοντισμού.

Η ολοκληρωμένη πρόταση για τη δημιουργία του δικτύου εθελοντισμού θα έρθει με τη μορφή εισήγησης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση και λήψη απόφασης.

 

Categories: ΝΕΑ