ΝΕΑ

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Του Περικλή Δημητρόπουλου.

Ιστορίες ευαισθησίας, αλλά και αβάσταχτης ελαφρότητας όσον αφορά τον κρατικό μηχανισμό, που ευθύνεται για σωρεία ελλείψεων και παραλείψεων αναδείχτηκαν στην χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου «Η ιστορία της καρδιάς μου» του συγγραφέα Πέτρου Κακολύρη, πρώην προέδρου του συλλόγου μεταμοσχευμένων καρδιάς. Η φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Ενότητας Διονύσου δεν γέμισε όπως άλλες φορές, όμως η ποιότητα των ομιλητών και ο πλούτος των πληροφοριών που πρόσφεραν απλόχερα στάθηκε αφορμή για να λάβει χώρα ένας ενδιαφέρων κι εποικοδομητικός διάλογος.

Πρώτος ομιλητής ήταν ο Αναστάσιος Χατζής, πρώην πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεταμοσχευτική διαδικασία στην Ελλάδα, συγκρίνοντάς την με άλλες χώρες, εντόπισε τα προβλήματα και τις ελλείψεις και τόνισε τη σημασία της αύξησης της προσφοράς των οργάνων.
Η καρδιολόγος των μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου Αγγελική Γκουζιούτα ακολούθως μίλησε για το μεταμοσχευτικό πρόγραμμα του Ωνασείου, την εμπειρία της με τους ανθρώπους (και τις οικογένειες τους) που χρειάζονται μεταμόσχευση και το ρόλο που έχει ένας γιατρός.

Η συγγραφέας Τατιάνα Αβέρωφ εστίασε στο λογοτεχνικό μέρος του βιβλίου, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για κατάθεση ψυχής, γραμμένο λιτά, χωρίς διδακτισμούς, που μας δίνει ένα μάθημα ζωής.
Η Χριστίνα Θεοδωρίδου, πρόεδρος του «Ηπάρχω», του συλλόγου μεταμοσχευμένων ήπατος, είπε για το δικό της βίωμα, την αξία της ζωής και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για το τόσο σημαντικό αυτό ζήτημα.
Τέλος, ο συγγραφέας Πέτρος Κακολύρης απαρίθμησε τους λόγους που τον οδήγησαν να γράψει το βιβλίο, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα αντίδωρο στην κοινωνία.
Την εκδήλωση προλόγισε η υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου Χριστίνα Γιαννέτου, ενώ η ποιήτρια Αφροδίτη Σφαιροπούλου διάβασε ένα μικρό απόσπασμα του βιβλίου. Ακολούθησε ουσιαστικός διάλογος επί όλων σχεδόν των θεμάτων. Ήταν μια χρήσιμη και δημιουργική εκδήλωση που κράτησε μέχρι τέλους το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων.

45335071_2372428499438903_7085309992324038656_n

 

Categories: ΝΕΑ