ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΡΙΟΣΤΟ» ΣΤΙΣ 25/11 ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μια ξεχωριστή εικαστική και μουσική παράσταση θα παρουσιαστεί στις 25 Νοεμβρίου, ημέρα Κυριακή, στο Πνευματικό-Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, στις 20.00. «Ο πρίγκιπας Αριόστο» είναι μια ιστορία της εποχής της Αναγέννησης, την οποία εμπνεύσθηκε η ιστορικός τέχνης και ζωγράφος Χαρά Παπαθεοδώρου και θα ανεβάσει ο δραστήριος Σύλλογος Γυναικών Αγίου Στεφάνου με τη συνεργασία του Δήμου Διονύσου.

Το μήνυμα της παράστασης είναι η σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά που άφησε στην ανθρωπότητα η Αναγέννηση. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν αριστουργηματικούς πίνακες μεγάλων ζωγράφων, αλλά και μεγάλους καλλιτέχνες – δημιουργούς από τους χώρους της μουσικής, της ζωγραφικής, της γλυπτικής, κλπ.

Σύμφωνα με την εισήγηση, που έρχεται προς έγκριση στο Δημοτικό συμβούλιο της προσεχούς Τετάρτης από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικών Δομών κ Παναγιώτη Τσούκα, «τα πρόσωπα του μύθου, άλλα πραγματικά, άλλα φανταστικά όπως και τα ιστορικά πρόσωπα των πορτραίτων δεν έχουν ούτε χρονολογική, ούτε ιστορική συνοχή μεταξύ τους, αλλά όλα στροβιλίζονται μέσα στη σφαίρα μιας φανταστικής πλοκής και μεταμοντέρνας αισθητικής. Τα πρόσωπα αυτά, βγαλμένα μέσα από τους πίνακες, δημιούργησαν την ιστορία του Πρίγκιπα Αριόστο. Η αφήγηση συνοδεύεται από ανάλογη μουσική του 16ου έως και του 18ου αιώνα, των Dowland, Falconieri,Monteverdi, Ximenez, Λεονταρίτη, Lully, Ortiz, σε όργανα εποχής, όπως είναι η θεόρβη, το φλάουτο με ράμφος και η βιόλα ντα γκάμπα, καθώς και μπαλάντες αγνώστων συνθετών, σεφαραδίτικα τραγούδια και ταραντέλες. Παράλληλα προβάλλονται 40 περίπου ζωγραφικοί πίνακες, με τους ήρωες και τις σκηνές του αφηγήματος των Titian, Bellini, Bronzino, Piero di Cosimo, Veronese, Giorgone, Raphael, Carpaccio, da Vinci, Botticelli και άλλων ζωγράφων».

Τη μουσική υποστήριξη του δρώμενου έχει  το Σύνολο Παλιάς Μουσικής “conAnima ensemble”, με τους Φαίνη Νούσια σοπράνο, Μαρία Κολέτου, Ελλη Τσενέ φλάουτα με ράμφος, Σταύρο Κατηρτζόγλου θεόρβη, Σταύρο Παργινό βιόλα ντα γκάμπα.

ConAnima-1

Αφηγήτριες είναι η  Λήδα Δημητρίου, ηθοποιός /παραγωγός Τρίτου προγράμματος ΕΡΑ και η Ράνια Βισβάρδη, μουσικός – παραγωγός Ραδιοφώνου.

Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΡΙΟΣΤΟ

Το κόστος της εκδήλωσης είναι 1.860 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, ενώ ο Δήμος Διονύσου θα καλύψει τα ηχοφωτιστικά και τα διαφημιστικά έντυπα από τις ετήσιες σχετικές συμβάσεις.