ΝΕΑ

Δ.ΡΑΪΚΟΣ: «ΑΠΟ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΤΕ Η ΒΥΘΙΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ»

Τις απόψεις του για την υποχώρηση του οδοστρώματος στη Λεωφόρο Λίμνης Μαραθώνος, όπου ο δρόμος μετά τη σήμανση έχει στενέψει και είναι δυσχερής η διέλευση των οχημάτων, γνωστοποίησε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ Δημήτρης Ράϊκος. Επαναλαμβάνει ότι η βλάβη είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής και εξιστορεί όλες τις ενέργειες των υπηρεσιών του Δήμου για την αποκατάστασή της. Ιδού η ανακοίνωση που εξέδωσε και αναρτήθηκε στον λογαριασμό της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών στο facebook:

«Σχετικά με τη βλάβη υποδομής οδοστρώματος επί της Λεωφ. Λίμνης Μαραθώνος 62Α στη ΔΕ Αγίου Στεφάνου στον Δήμο Διονύσου, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Διονύσου ενημερώνει πως:
Όσον αφορά τα έργα βελτίωσης, συντήρησης και αποκατάστασης, η Λεωφ. Λίμνης Μαραθώνος, όπως και όλοι κεντρικοί οδικοί άξονες του Δήμου Διονύσου, ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής και ο Δήμος Διονύσου δεν μπορεί να εκτελέσει οποιοδήποτε έργο σε αυτήν. Κατόπιν ενημέρωσης του τμήματος Ύδρευσης του Δήμου Διονύσου η βλάβη προκλήθηκε από καλώδιο του ΟΤΕ που τοποθετήθηκε μεταγενέστερα πάνω από τον αγωγό ύδρευσης.
Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Διονύσου από τις 2 Οκτωβρίου 2018, όταν δημιουργήθηκε το πρόβλημα, ενημέρωσε γραπτά με αρ. πρωτ. 36843/25-10-2018, για την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου τμήματος της οδού, την Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, στην αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η Λεωφ. Λίμνης Μαραθώνος. Κατόπιν έστειλε στην Περιφέρεια έγγραφο με αρ. πρωτ. 31993/12-10-2018, με το οποίο ζήτησε την άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος.
Παράλληλα ο Δήμος προχώρησε από την πρώτη στιγμή σε σήμανση του δρόμου σύμφωνα με τις υποδείξεις της Τροχαίας Κηφισιάς για την προστασία των διερχόμενων οδηγών ενώ βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με την Διεύθυνση Υποδομών Διαχείρισης Μητροπολιτικών της Περιφέρειας Αττικής και έχει την διαβεβαίωση ότι εντός των προσεχών ημερών θα αρχίσει η αποκατάσταση του οδικού τμήματος με ενεργή εργολαβία η οποία θα έχει την συνδρομή όπου απαιτηθεί, της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Φυσικά, ο κάθε δημότης μπορεί να κάνει το αίτημα του στις υπηρεσίες του Δήμου (τηλ. 213 20 30 600 ή στη φόρμα αιτήσεων του Δήμου στην ιστοσελίδα www.dionysos.gr) το οποίο διαβιβάζεται αρμοδίως άμεσα. Σε κάθε περίπτωση, οι υπηρεσίες του Δήμου είναι διαρκώς στη διάθεση του κάθε πολίτη και μεριμνούν για να επιλύονται το ταχύτερο δυνατόν τα όποια αιτήματα ή ζητήματα αρμοδιότητάς των προκύπτουν.

Δημήτρης Ράικος
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Διονύσου».

 

Categories: ΝΕΑ