ΝΕΑ

ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ: «ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΑΛΗΤΗ» – ΖΑΜΑΝΗΣ: «ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ Μ…ΚΑ»

Καλαφατέλης: «Αει στο διάολο αλήτη». Ζαμάνης: «Αει στο διάολο μ…κα». Είναι από τις σπάνιες στιγμές που στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης επιστρατεύονται και οι …διάολοι. Ο απίστευτος διάλογος έλαβε χώρα στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ συζητιόταν το θέμα της μεταστέγασης του νηπιαγωγείου Σταμάτας στο μισθωμένο (εδώ και πολύ καιρό) από το Δήμο κτήριο των πρώην εκπαιδευτηρίων Καργάκου.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» κ Γιάννης Καλαφατέλης κατά την άσκηση κριτικής στους χειρισμούς της διοίκησης έκανε και μια αποστροφή αναφερόμενος στην πρώην πρόεδρο (επί θητείας του, 2010-2014) της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ Λαμπρινή Μήλα.

Καλαφατέλης: «Γιατί δεν δίνετε το πόρισμα του τεχνικού εμπειρογνώμονα για την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που όρισε το δικαστήριο».

Ζαμάνης: «Είναι στοιχείο της δικογραφίας. Οποιος έχει  έννομο συμφέρον κάνει αίτηση και το παίρνει».

Καλαφατέλης: «Προσπαθείτε να εξοντώσετε πολιτικά την κ Μήλα».

Ζαμάνης: «Αυτή η διοίκηση ανοίγει σχολεία, δεν κλείνει. Η δική σας διοίκηση είχε ληστέψει τα χρήματα των Σχολικών Επιτροπών, των παιδιών».

Καλαφατέλης: «Είσαι πολιτικός απατεώνας».

Ζαμάνης: «Αντί να κάνεις τον τιμητή, ας μην κυκλοφορείς καλύτερα».

Καλαφατέλης: «Πολιτικέ απατεώνα».

Ζαμάνης: «Είσαι και φαίνεσαι».

Καλαφατέλης: «Αει στο διάολο αλήτη».

Ζαμάνης: «Αει στο διάολο μ..κα».

Στο σημείο αυτό, όπως είναι ευνόητο, η κατάσταση εκτραχύνθηκε, ακολούθησε οχλαγωγία και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου διέκοψε τη συνεδρίαση για δέκα λεπτά. Την ώρα της φραστικής διαμάχης στην αίθουσα παραβρίσκονταν δάσκαλοι, γονείς, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, γενικότερα πάρα πολύς κόσμος, που έγιναν αυτήκοοι μάρτυρες των ύβρεων που εκτοξεύτηκαν εκατέρωθεν.

Όταν ξανάρχισαν οι εργασίες ο Δήμαρχος Διονύσου κ Διονύσης Ζαμάνης πήρε το λόγο για να ζητήσει συγγνώμη:

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από το σώμα και όλους τους παρευρισκόμενους. Οι χαρακτηρισμοί μου ξέρουν όλοι ποιους αφορούν».

Ακολούθως ο κ Ζαμάνης, ήρεμος πλέον, απευθύνθηκε στον κ Καλαφατέλη.

«Ποτέ δεν ήταν στο πολιτικό μου στόχαστρο η κ Μήλα. Σας βολεύει βέβαια εσάς να φορτώσετε το σκάνδαλο των Σχολικών Επιτροπών στην κ Μήλα».

Ολη η …φασαρία συνεπώς, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθείς,  έγινε για τα μάτια της κ Μήλα, η οποία προφανώς θεωρείται από κάποιους μεγάλο πολιτικό μέγεθος, ίσως και τεράστιο. Όπως έχει πει και ο σπουδαίος πανεπιστημιακός καθηγητής Ζωρζ Πιλαλί, τη μηλιά που έχει πολλά μήλα πετροβολούν…

Categories: ΝΕΑ