ΝΕΑ

ΠΕΡΑΣΕ Η ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΣ

Με ψήφους 16 υπέρ, 9 κατά και 5 λευκές εγκρίθηκε η μεταστέγαση του νηπιαγωγείου Σταμάτας στο κτήριο των πρώην εκπαιδευτηρίων Καργάκου κατά τη διάρκεια του χθεσινού επεισοδιακού Δημοτικού Συμβουλίου. Το θέμα μονοπώλησε τις εργασίες με τοποθετήσεις των εκπροσώπων της Ενωσης Γονέων ( Ελένη Μαγκλάρα-πρόεδρος), Συλλόγου Γονέων (Κοτσίκου Δήμητρα-μέλος ΔΣ), Σωματείου Εκπαιδευτικών «Σωκράτης» (κ Παπαϊωάννου), της διευθύντριας του νηπιαγωγείου κ Σταματίνας Οικονόμου, βεβαίως και Αντιδημάρχων ή δημοτικών συμβούλων της διοίκησης και της αντιπολίτευσης.

Ο Δήμαρχος Διονύσου κ Διονύσης Ζαμάνης τόνισε, διασκεδάζοντας τους προβληματισμούς και τις αντιδράσεις των γονέων, πως αυτή η διοίκηση ανοίγει σχολεία, δεν κλείνει. Υπενθύμισε ότι ίδιο σκηνικό είχε στηθεί όταν τέθηκε ζήτημα επαναλειτουργίας τους Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς, το οποίο τώρα είναι πρότυπο και όλοι θέλουν να ενταχθούν σ’ αυτό. Υπενθύμισε ακόμη ότι ανάλογη ήταν η αντίδραση όταν ξεκίνησε η διαδικασία μετακόμισης του Λυκείου Δροσιάς στο Ζάννειο, όπου πλέον φιλοξενείται σε μια εγκατάσταση πραγματικό κόσμημα για την εκπαιδευτική οικογένεια.

Ισχυρίστηκε πως με την μεταφορά του νηπιαγωγείου θα αναβαθμιστεί το Δημοτικό Σχολείο Σταμάτας, το οποίο είναι το αρχαιότερο στην περιοχή (ιδρύθηκε το 1880). «Το κτήριο στην εγκατάσταση Καργάκου, όπου πρόκειται να μεταφερθεί το νηπιαγωγείο, πληροί όλες τις προδιαγραφές, όπως μας διαβεβαίωσε μηχανικός του ΟΣΚ, ο οποίος το έλεγξε και μας είπε ότι θα εξασφαλίσει άδεια» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά τις αιτιάσεις περί ψηφοθηρικών  σκοπιμοτήτων που υποβόσκουν, του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης κ Στέφανου Κριεμάδη, ο κ Ζαμάνης παρατήρησε με νόημα:

«Δεν είμαι αυτής της λογικής, των +10, -5 ψήφων. Ποτέ δεν ήμουν. Οι πολλοί θέλουν τη μετεγκατάσταση του νηπιαγωγείου. Υπάρχουν 180 υπογραφές γονέων και κηδεμόνων, που ζητούν να φύγουν οι αίθουσες ISOBOX από το Δημοτικό Σχολείο Σταμάτας για να αναπνεύσουν τα παιδιά. Το ακράδαντα σωστό είναι να δώσουμε τώρα λύση στο πρόβλημα».

Τελικά η εισήγηση για τη μεταστέγαση του νηπιαγωγείου Σταμάτας πέρασε με τις ψήφους της διοίκησης, όπως προαναφέραμε.

Categories: ΝΕΑ