ΝΕΑ

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Δε θα γίνουν αποκομιδές απορριμμάτων την προσεχή Δευτέρα, καθώς τα αμαξοστάσια των δήμων θα παραμείνουν κλειστά μετά από απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα εργατικά δυστυχήματα στις υπηρεσίες καθαριότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μετά τον  θανατηφόρο τραυματισμό οδηγού απορριμματοφόρου χθες-Παρασκευή κοντά στον ΧΥΤΑ Φυλής, αλλά και τον θάνατο εργάτη καθαριότητας στον Ασπρόπυργο την περασμένη εβδομάδα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί να αναλάβουν τις ευθύνες τους τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, που είναι αρμόδια για τους ελέγχους στις υπηρεσίες καθαριότητας, καθώς και  οι αιρετοί «που εντατικοποιούν σε υπέρμετρο βαθμό την εργασία των συναδέλφων στην τοπική Αυτοδιοίκηση με συνέπεια εκατόμβη νεκρών».

Για τα αίτια των εργατικών ατυχημάτων-δυστυχημάτων στους δήμους η Ομοσπονδία κάνει λόγο για εντατικοποίηση της εργασίας, λόγω έλλειψης προσωπικού, έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, μη τήρηση της νομοθεσίας για την υγιεινή και την ασφάλεια και κακοσυντηρημένο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Ο 53χρονος οδηγός του δήμου Αλίμου Πέτρος Χατζημιχαηλίδης τραυματίστηκε βαριά όταν ανετράπη το απορριμματοφόρο όχημά του στις 5:00 το πρωί στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στο ύψος των Άνω Λιοσίων.

Διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», ενώ λίγο αργότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, άφησε την τελευταία του πνοή.

Την απέραντη θλίψη τους για την απώλεια του οδηγού, ευχόμενοι «δύναμη και αντοχή ώστε να αντέξουν το βάρος της απώλειας» εξέφρασαν η πρόεδρος (Ρένα Δούρου), η διοίκηση και όλοι οι εργαζόμενοι του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ)-Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Categories: ΝΕΑ