ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΡΙΟΣΤΟ» ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ-25/11 ΣΤΟΝ ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟ

Κυκλοφόρησε σήμερα η διαφημιστική αφίσα της ξεχωριστής εικαστικής και μουσικής παράστασης «ο Πρίγκιπας Αριόστο», η οποία θα παρουσιαστεί την Κυριακή-25 Νοεμβρίου στο Πνευματικό-Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, στις 20.00. Όπως ήδη έγραψε το «dionysospost»,  πρόκειται για μια ιστορία της εποχής της Αναγέννησης, την οποία εμπνεύσθηκε η ιστορικός τέχνης και ζωγράφος Χαρά Παπαθεοδώρου και θα ανεβάσει ο δραστήριος Σύλλογος Γυναικών Αγίου Στεφάνου με τη συνεργασία του Δήμου Διονύσου.

Το μήνυμα της παράστασης είναι η πολιτιστική κληρονομιά της Αναγέννησης, μέσω έργων μεγάλων δημιουργών από τους χώρους της μουσικής, της ζωγραφικής, της γλυπτικής, κλπ.

Η αφήγηση συνοδεύεται από ανάλογη μουσική του 16ου έως και του 18ου αιώνα, των Dowland, Falconieri,Monteverdi, Ximenez, Λεονταρίτη, Lully, Ortiz, με όργανα εποχής, όπως είναι η θεόρβη, το φλάουτο με ράμφος και η βιόλα ντα γκάμπα. Ακούγονται επίσης μπαλάντες αγνώστων συνθετών, σεφαραδίτικα τραγούδια και ταραντέλες. Παράλληλα προβάλλονται 40 περίπου ζωγραφικοί πίνακες, με τους ήρωες και τις σκηνές του αφηγήματος των Titian, Bellini, Bronzino, Piero di Cosimo, Veronese, Giorgone, Raphael, Carpaccio, da Vinci, Botticelli και άλλων ζωγράφων».

Τη μουσική υποστήριξη του δρώμενου έχει  το Σύνολο Παλιάς Μουσικής “conAnima ensemble”, με τους Φαίνη Νούσια σοπράνο, Μαρία Κολέτου, Ελλη Τσενέ φλάουτα με ράμφος, Σταύρο Κατηρτζόγλου θεόρβη, Σταύρο Παργινό βιόλα ντα γκάμπα.

46480314_2396066387075114_7695870766323073024_n