ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ Γ.ΤΣΕΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΣΤΗ ΔΡΟΣΙΑ ΣΤΙΣ 10/12

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών τον μήνα  Δεκέμβριο στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, στις «Ημέρες Κινηματογράφου». Η ευχάριστη έκπληξη ωστόσο είναι ότι ο διακεκριμένος Ελληνας σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος θα παραστεί αυτοπροσώπως κατά την προβολή της ταινίας του «Ο Εχθρός μου», παραγωγής του 2013, τη Δευτέρα-10 Δεκεμβρίου και θα συζητήσει με το κοινό.  Το έργο  απέσπασε οκτώ  βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου, ενώ ο γνωστός ηθοποιός Μανώλης Μαυρομματάκης πήρε τα δύο εξ αυτών.  Η ανακοίνωση της Ομάδας Πολιτισμού Δροσιάς για το πρόγραμμα Δεκεμβρίου:


«Ημέρες Κινηματογράφου», Πρόγραμμα Δεκεμβρίου 2018

Στα πλαίσια του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου», η Ομάδα Πολιτισμού της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς του Δήμου Διονύσου, με την υποστήριξη της Ισπανικής Πρεσβείας και του Ινστιτούτου Θερβάντες κάνει αφιέρωμα στον Ισπανικό Κινηματογράφο.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μαντάς

Επιμέλεια και ανάλυση ταινιών: Καίτη Λεκάκου

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

“ Felices 140” (Ευτυχισμένα 140) της Gracia Querejeta

Η ταινία δείχνει αξιοπρεπείς ανθρώπους της μεσαίας τάξης να μετατρέπονται σε άπληστους και σφετεριστές, όταν τα χρήματα φτάσουν κοντά τους.

Βραβείο Γκόγια για τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών της.

Ισπανία/2014/98’

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

«Ο Εχθρός Μου» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου.

Μια ηθικά, κοινωνικά και πολιτικά φορτισμένη ιστορία στη σύγχρονη Αθήνα, που σε φέρνει αντιμέτωπο με εσωτερικές συγκρούσεις και πολλαπλά διλήμματα.

Η ταινία κέρδισε 8 Βραβεία σε Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου, δυο εκ των οποίων δόθηκαν στον πρωταγωνιστή Μανώλη Μαυροματάκη.

Ελλάδα/ 2013/103’

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

“Placido” του Luis Garcia Berlanga

Μια δραματική κωμωδία για την αληθινή αλληλεγγύη ενάντια στην ψεύτικη φιλανθρωπία. Η ταινία περιλαμβάνεται στα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Ισπανία/1961/85’/ασπρόμαυρη.

Οι προβολές γίνονται στις 20.00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρ. Λαμπράκη 19.

Είσοδος ελεύθερη.