ΝΕΑ

«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»: «Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΧΟΛΕΙΑ, Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΑ ΕΚΛΕΙΝΕ».

«Εμείς ανοίγουμε σχολεία, εσείς τα κλείνατε». Αυτή με δυο λόγια είναι η απάντηση των «Ανοιχτών Οριζόντων», της παράταξης που διοικεί το Δήμο Διονύσου προς τον κ Γιάννη Καλαφατέλη της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» για όσα δήλωσε σε μια ηλεκτρονική εφημερίδα της περιοχής. Ακόμη επισημαίνεται με κατηγορηματικό τρόπο ότι «θέμα υποδοχής νέων παιδιών από όμορους Δήμους  δεν τίθεται, γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας τους», εννοώντας πως δεν απασχόλησε, ούτε πρόκειται να απασχολήσει στο μέλλον την τωρινή διοίκηση το ενδεχόμενο μαθητείας στο ΕΠΑΛ Διονύσου «Ο Ζήνων» προσφυγόπουλων από το στρατόπεδο της Μαλακάσας στο πλαίσιο του θεσμού των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η σημερινή διοίκηση ανοίγει σχολεία, η προηγούμενη τα έκλεινε

Αναφορικά με δηλώσεις του επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας σε ηλεκτρονική εφημερίδα, επισημαίνουμε τα εξής:

Είναι τουλάχιστον περίεργο,  για να μην πούμε προκλητικό,  η παράταξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας να επιχειρεί να κάνει μαθήματα για θέματα Παιδείας και να αναφέρεται με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς στην πολιτική αλλά και σε πρόσωπα της σημερινής δημοτικής αρχής.

Για να θυμίσουμε στους πολίτες του δήμου μας και για να γνωρίζουν,  το ποιος είναι ποιος,  η παράταξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας,  ως διοίκηση του δήμου,  επέτρεψε την κατάργηση του Γυμνασίου Ροδόπολης και  έκλεισε το 1ο Δημοτικό Δροσιάς, αφήνοντας ένα κτήριο «κουφάρι» στην καρδιά της περιοχής. Την ίδια τύχη είχε και το κτήριο του ΕΠΑΛ στον Αγ. Στέφανο.

Είναι αυτή, επίσης,  που αν και έδιωξε πολιτιστικό σύλλογο, με το καλημέρα, από τις εγκαταστάσεις του σημερινού παιδικού σταθμού της Ροδόπολης ουδέποτε τον λειτούργησε. Άρα άφησε άλλο ένα κτήριο εκπαίδευσης «κουφάρι» επί διοίκησής της.

Ακόμη,  όπως είναι γνωστό, με βάση πορίσματα ορκωτών λογιστών, 250.000 ευρώ είναι το  έλλειμμα  (κλεμμένα θα μπορούσε κάποιος να πει) από τις δυο σχολικές επιτροπές του δήμου μας.

ΦΟΒΕΡΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ  ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΠΑΙΔΕΙΑ!  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ   ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ !!!

Αντίθετα, η σημερινή διοίκηση έχει ήδη λειτουργήσει  τρεις  νέους παιδικούς σταθμούς,  δυο νέα σχολεία και τον Σεπτέμβριο του 2019  θα λειτουργήσει και τρίτο δημοτικό σχολείο στον Αγ. Στέφανο, επιλύοντας ανάγκες δεκαετιών.

Με την απόφαση της μεταστέγασης του νηπιαγωγείου Σταμάτας, με  ταυτόχρονη επέκταση στους χώρους που είχε του υπάρχοντος δημοτικού σχολείου Σταμάτας, ουσιαστικά δίνεται η μοναδική άμεση λύση ώστε το δημοτικό σχολείο της Σταμάτας να παραμείνει εξαθέσιο και να είναι ένα ελκυστικό σχολείο για τα παιδιά μας,  χωρίς να χρησιμοποιεί ως αίθουσες διδασκαλίας κατασκευές  ISOBOX,  που χωρούν το πολύ 16 μαθητές. Το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί είναι ότι έπρεπε να το έχουμε κάνει νωρίτερα.

Τέλος, μετά και την τελευταία απόφαση για τη μεταστέγαση του νηπιαγωγείου Σταμάτας οι υπάρχοντες σχολικοί χώροι έχουν ήδη γεμίσει,  προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών του Δήμου μας και μάλιστα ακόμη και έτσι, αυτοί δεν επαρκούν. Για αυτό με σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ζητούνται και νέοι χώροι. Επομένως,  θέμα υποδοχής νέων παιδιών από όμορους Δήμους  δεν τίθεται, γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας τους.

Η παρούσα διοίκηση, με πράξεις και όχι με λόγια, έχει ως πρώτη της προτεραιότητα τα ζητήματα της σχολικής  στέγης και της Παιδείας, και έτσι θα συνεχίσει. Με έργα.

Categories: ΝΕΑ