ΝΕΑ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Δ.ΖΑΜΑΝΗΣ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

Στο ΚΑΠΗ Κρυονερίου βρέθηκε χθες ο Δήμαρχος Διονύσου κ Διονύσης Ζαμάνης, τιμώντας με την παρουσία του το παραδοσιακό έθιμο του μαγειρέματος λουκουμάδων την ημέρα που εορτάζει η Αγία Βαρβάρα (4 Δεκεμβρίου). Συνομίλησε με τις γυναίκες, που παρασκεύαζαν τα γλυκίσματα και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν  προκειμένου να γνωστοποιηθούν οι ιδιαίτερες λεπτομέρειες της συνταγής δεν κατέστη δυνατό να φανερωθεί το μυστικό.

47365331_10212474589075604_8499969243490549760_o

 

Διονύσης Ζαμάνης

Συγχαρητήρια στο ΚΑΠΗ Κρυονερίου που μένει πιστό στη παράδοση και συνεχίζει να διατηρεί το έθιμο του ψησίματος και κεράσματος λουκουμάδων, προς τιμήν της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας.
Συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση και τη ζεστή φιλοξενία.

47450078_10212474587555566_835065028162879488_n

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Διονύσου για την εκδήλωση έχει ως εξής:

Τηρώντας τα έθιμα και τις παραδόσεις τα μέλη του ΚΑΠΗ Κρυονερίου διοργάνωσαν και φέτος, με απόλυτη επιτυχία, την καθιερωμένη δράση παρασκευής, ψησίματος και κεράσματος λουκουμάδων με μέλι, την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, ανήμερα της εορτής της Αγίας Βαρβάρας.

αρχείο λήψης (3)

Πρόκειται για μία παράδοση που έχει τις ρίζες της στη Μικρά Ασία, όπου οι Μικρασιάτες προσέφεραν γλυκό προς τιμήν της Αγίας Βαρβάρας και με αυτό τον τρόπο ζητούσαν από εκείνη την προστασία τους.

Ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Διονύσης Ζαμάνης παρευρέθηκε στην εκδήλωση, συνομίλησε με μέλη του ΚΑΠΗ και συνεχάρη τις κυρίες για την άψογη διοργάνωση, τη ζεστή φιλοξενία και τη διατήρηση του εθίμου.

αρχείο λήψης (2)

Μέσα σε γιορτινή και ζεστή ατμόσφαιρα από νωρίς το πρωί ξεκίνησε η φετινή παρασκευή που ξεπέρασε τους 15.000 ζεστούς λουκουμάδες, οι οποίοι προσφέρθηκαν δωρεάν σε όλους τους μαθητές, στους επισκέπτες, στους επαγγελματίες και στους κατοίκους του Κρυονερίου. Το αποτέλεσμα δικαίωσε τους διοργανωτές αφού μικροί και μεγάλοι, που είχαν την ευκαιρία να γευτούν τους λουκουμάδες, δήλωσαν ενθουσιασμένοι. Για το έθιμο μίλησε στους μαθητές η κα Χρυσάνθη Παντελογιάννη.

αρχείο λήψης (1)

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, επίσης, ο πρόεδρος της «Εστίας» κ. Θεόδωρος Στάικος που απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Παναγιώτης Τσούκας, Δημήτρης Ράικος και Καλλιόπη Ταουξή, η δημοτική σύμβουλος κα Χρυσούλα Ντούντα, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρυονερίου κ. Δημήτρης Χριστόπουλος και η τοπική σύμβουλος Άνοιξης κα Μαρένα Πολίτη.

αρχείο λήψης

 

Categories: ΝΕΑ