ΝΕΑ

ΤΑ …40ΑΡΙΑ ΚΑΙ Ο «ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΟΣ» ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ ΚΑΤΑ ΖΑΜΑΝΗ

«Τι είδους σύμβαση είναι αυτή, η Κοινότητα Κρυονερίου να αναθέτει έργο στην Κοινότητα Κρυονερίου»; Ηταν μια από τις …ιδιαίτερες ερωτήσεις με σημειολογικό ενδιαφέρον που έκαναν οι δικαστές του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών προς το μάρτυρα της πλευράς Καλαφατέλη, τον κ Τάσο Καρασαρλή. Κι αν εν προκειμένω η δύσκολη στιγμή ξεπεράστηκε με κάποια ελαφρά και ανεπαίσθητα χαμόγελα, λίγα λεπτά αργότερα ο καινοφανής όρος «λογιστικός ετεροχρονισμός» που εισήγαγε ο κατά δήλωσή του οικονομολόγος προκάλεσε τη γενική θυμηδία. Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει  ένταλμα πληρωμής που κόπηκε 30 Νοεμβρίου, δύο ολόκληρους μήνες μετά την τελευταία απόδειξη (2 Οκτωβρίου) είσπραξης του πωλητή του νερού της γεώτρησης κ Ιωαννίδη, ο κ Καρασαρλής πήγε ένα βήμα μπροστά την επιστήμη των οικονομικών δημιουργώντας ένα νέο κεφάλαιο, του «λογιστικού ετεροχρονισμού». Συνεπώς, από την αίθουσα ενός αστικού δικαστηρίου, όπου δικαζόταν μια από τις πολλές υποθέσεις υποτιθέμενης συκοφαντικής δυσφήμισης, δόθηκε το έναυσμα για να ξεκινήσει ο επιστημονικός διάλογος. Και βεβαίως να διερευνηθεί πως η καινούρια κατάκτηση μπορεί να αποτελέσει εργαλείο  υπεράσπισης σπουδαίων πολιτικών, οι οποίοι είτε λόγω της κακιάς ώρας, είτε λόγω της αδηφάγου γραφειοκρατίας μπουρδουκλώθηκαν και κάθισαν στο σκαμνί.

Η δίκη έγινε κανονικά το πρωί στην Ευελπίδων με τον ενάγοντα κ Γιάννη Καλαφατέλη να καταφθάνει με δύο δικηγόρους (!) και τον προαναφερόμενο μάρτυρα. Στον αντίποδα ο εναγόμενος κ Διονύσης Ζαμάνης προσήλθε με το δικηγόρο του και τον μάρτυρά του κ Χριστόφορο Πασιπουλαρίδη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα περιβόητα …40άρια, τα εντάλματα πληρωμής που είχε εκδώσει η τότε Κοινότητα Κρυονερίου χωρίς να υπάρχει στο κάτω μέρος του εγγράφου δικαιούχος, ούτε υπογραφή ποιος τα εισέπραξε. Το θέμα είναι γνωστό και έχει μνημονευτεί παρά πολλές φορές σε Δημοτικά Συμβούλια.

Στην επίμαχη και εύλογη ερώτηση της έδρας ποιος τα πήρε αυτά τα χρήματα ο κ Καρασαρλής δήλωσε άγνοια: «Δεν ξέρω». Κι όταν επέμεινε ο πρόεδρος για το 40άρι της 30ης Νοεμβρίου εκείνου του σωτήριου έτους, που κόπηκε με δύο μήνες καθυστέρηση, ο κ Καρασαρλής εφηύρε τη θεωρία του «λογιστικού ετεροχρονισμού».

Κατά τα άλλα, από την ακροαματική διαδικασία ξεχώρισαν τα εξής:

-Η κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης δεν φαίνεται να ευσταθεί, καθώς τα περί ου ο λόγος εντάλματα έβγαλε μεν στη δημοσιότητα ο κ Ζαμάνης, ο οποίος ωστόσο πουθενά δεν κατονομάζει ποιος εισέπραξε τα χρήματα.

-Το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το έλλειμμα των 483.500 ευρώ περίπου από την εμπορία πόσιμου νερού φαίνεται να δικαιώνει τους κατά καιρούς ισχυρισμούς του κ Ζαμάνη πλήρως.

Υπενθυμίζεται πως ο κ Καλαφατέλης ζητά 300.000 ευρώ, γιατί θεωρεί ότι συκοφαντήθηκε και θίχτηκε η τιμή και η υπόληψή του.

Ο κ Ζαμάνης δεν έκανε ανταγωγή, όπως είχε προαναγγείλει. Ανακοίνωσε όμως ότι κατέθεσε αγωγή (χθες ή προχθές), η οποία θα επιδοθεί στον κ Καλαφατέλη τις επόμενες ημέρες. Ζητάει από τη μεριά του και εκείνος 300.000 ευρώ για τον ίδιο λόγο (συκοφαντική δυσφήμιση, με την οποία εθίγη η τιμή και η υπόληψή του). Η απόφαση  της σημερινής δίκης κατά τη συνήθη πρακτική αναμένεται μετά από έξι μήνες, το πιθανότερο μετά τις δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2019.

Οι δικηγόροι τρίβουν τα χέρια τους από την πολλή δουλειά που έπεσε σε δύσκολους, μνημονιακούς καιρούς…

Categories: ΝΕΑ