ΝΕΑ

ΟΙ KOZA MOSTRA ΣΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Μ.ΑΝΤΥΠΑ (vd)

Το νεανικό συγκρότημα, οι Koza Mostra φέρνουν τα Χριστούγεννα στο κέντρο του Αγίου Στεφάνου. Την Κυριακή-9 Δεκεμβρίου, στις 19.30, στην πλατεία Μαρίνου Αντύπα, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, θα ανάψουν το Χριστουγεννιάτικο Δένδρο μαζί με το Δήμαρχο Διονύσου κ Διονύση Ζαμάνη, εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ποιοι είναι όμως οι Koza Mostra, για όσους δεν τους ξέρουν; Πρόκειται για  ένα συγκρότημα που δημιούργησε ο μουσικοσυνθέτης Ηλίας Κόζας στα μέσα του 2012 και βρίσκεται μεταξύ Ευρώπης και Ελλάδας λόγω των εκρηκτικών συναυλιών που πραγματοποιούν! Χαρακτηριστικό τους είναι το πάντρεμα έντονων παραδοσιακών στοιχείων με σκα και ροκ ηχοχρώματα.

Ύστερα από τη συμμετοχή τους στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2013, όπου έλαβαν την 6η θέση στην τελική κατάταξη με το τραγούδι “Alcohol is free”, απέκτησαν πολλές χιλιάδες φίλους παγκοσμίως. Ο δίσκος τους “KEEP UP THE RHYTHM” γίνεται πολυπλατινένιος, με τα τραγούδια Alcohol is Free, Λιανοχορταρούδια, Με Τρέλα, Λέγε Λέγε να γίνονται ΗΙΤ σε πολλούς ξένους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Koza-Mostra

Η συνέχεια …ιδανική! Το 2015 ο Μίκης Θεοδωράκης τους επιλεγεί για να ερμηνεύσουν το έργο του με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο!! Η αρχή έγινε με τον “ΛΕΒΕΝΤΗ” που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές:  BBC News – «Οι Koza Mostra εξελίσσονται αισίως σε ένα από τα μεγαλύτερα ska συγκροτήματα».

Παράλληλα κυκλοφορούν την “ΓΙΟΡΤΗ” που γίνεται το τραγούδι τίτλων της ελληνικής σειράς “Εθνική Ελλάδος” του Γιώργου Καπουτζίδη. Το 2016 το “ALCOHOL IS FREE” γίνεται μέρος της μεγαλύτερης και διασημότερης Balkan / Ethnic συλλογής παγκοσμίως “BALKAN BEATS COLLECTION”.

Τον Νοέμβριο του 2017 κυκλοφορούν τον 2ο δίσκο τους με τίτλο «Corrida», όπου παρομοιάζουν τη σκληρή μάχη ενάντια στα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα με ταυρομαχία.

Τέλος, στα πλαίσια του νέου τους δίσκου, ετοιμάζουν μια συνεργασία με τους παγκοσμίου φήμης GOGOL BORDELLO σε ένα τραγούδι που θα συζητηθεί αρκετά.

Categories: ΝΕΑ