ΝΕΑ

ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ

Αγρια, δολοφονική επίθεση έκαναν χούλιγκανς στο σπίτι της Αντιδημάρχου Οικονομικής Διαχείρισης κ Αγγέλας Αγαθοκλέους-Ακριτίδου το βράδυ της Κυριακής. Τραυμάτισαν σοβαρά το γιό της Ιωάννη, που από καθαρή τύχη γλίτωσε το μάτι του, μαχαίρωσαν το σύζυγό της Πέτρο Ακριτίδη, όπως επίσης κι ένα φίλο του γιου της, ο οποίος χρειάστηκε να του κάνουν οι γιατροί τέσσερα ράμματα στο πίσω μέρος του μηρού.

Η επιδρομή έγινε χωρίς εμφανή λόγο και αιτία από οργανωμένους οπαδούς μεγάλης ομάδας, οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία, έψαχναν άλλο πρόσωπο, φίλαθλο αντίπαλης ομάδας, που μένει στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο, στη Δροσιά.

Ο γιος της κ Αγαθοκλέους μαζί με έναν φίλο του γύρω στις 11 το βράδυ βγήκαν μια βόλτα όταν πενήντα μέτρα έξω από το σπίτι περικυκλώθηκαν από τρία άτομα που φορούσαν κουκούλες. «Τι ομάδα είσαι;» ρώτησαν τα δύο παιδιά για να πάρουν την απάντηση «δεν ασχολούμαστε». Χωρίς δεύτερη κουβέντα οι τρείς, οι οποίοι έγιναν ξαφνικά είκοσι τρεις (!), βγαίνοντας από γωνίες και τους γύρω δρόμους, κινήθηκαν εναντίον τους. Τα παιδιά οπισθοχώρησαν και αναζήτησαν καταφύγιο στο σπίτι, όμως ο στρατός των χούλιγκανς έσπρωξε την εξωτερική πόρτα, μπήκε στην αυλή και κατέστρεψε ό, τι βρήκε μπροστά του. Κυνήγησε τα παιδιά μέχρι την κύρια είσοδο του σπιτιού, ενώ από την φασαρία και τις κλήσεις σε βοήθεια εξήλθαν η Αντιδήμαρχος και ο σύζυγός της, οι οποίοι επίσης προπηλακίστηκαν αγρίως. Ο Ιωάννης  δέχτηκε ισχυρό κτύπημα στο κεφάλι και το μάτι από σιδερένια καρέκλα, που βρισκόταν στην αυλή και παραλίγο να πάθει αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς. Οι γιατροί του Ευαγγελισμού, όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, του συνέστησαν πλήρη ακινησία για ένα μήνα, δεδομένου πως από την παραμικρή απότομη κίνηση κινδυνεύει να χάσει το μάτι του.

Η ακατανόητη και απίστευτης βιαιότητας τυφλή επιδρομή μέσα στο άσυλο της κ Αγαθοκλέους κινητοποίησε την αστυνομία. Καταθέσεις πήραν το αστυνομικό τμήμα Αγίου Στεφάνου, η ασφάλεια Κηφισιάς και το ανακριτικό της ΓΑΔΑ.

Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία, οι γείτονες σε μια ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή  είναι ανάστατοι, ενώ στο θλιβερό περιστατικό αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Διονύσου κ Διονύσης Ζαμάνης στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ευχόμενος περαστικά στην οικογένεια της κ Αγαθοκλέους, που ήταν παρούσα.

«Από συζητήσεις που είχα με την αστυνομία πιστεύω πως θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για την ασφάλεια της περιοχής. Με διαβεβαίωσαν πως θα αυξηθούν οι περιπολίες και θα ενταθούν τα μέτρα. Οσον αφορά τους δράστες της άνευ προηγούμενου επίθεσης, αν και ανήλικοι στην πλειονότητά τους, η ασφάλεια μου είπε ότι η έρευνα βρίσκεται σε καλό δρόμο και σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα».

Categories: ΝΕΑ