ΝΕΑ

ΚΑΥΤΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ – ΡΑΪΚΟΣ: «ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ 10 ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ».  

Σφοδρή αντιπαράθεση με αντικείμενο την πορεία των έργων της αποχέτευσης διαδραματίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το δικαιολογημένα απόντα λόγω ασθενείας Γιάννη Καλαφατέλη, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης,  αντικατέστησε ο Στέφανος Κριεμάδης, ο οποίος στο προς ημερησίας διάταξης κεφάλαιο έθιξε με ερώτηση-τοποθέτηση, διανθισμένη με αρκετούς χαρακτηρισμούς, το ζήτημα.

«Εδώ και 4,5 χρόνια έχει γίνει μόλις το 30% του έργου. Αυτή τη στιγμή δουλεύουν τρία μόνο συνεργεία. Στείλατε κύριε Δήμαρχε μαζί με το λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ στους πολίτες και μια ανακοίνωση, η οποία είναι προπαγανδιστική, καθαρά παραταξιακή. Η μόνη αλήθεια σε αυτήν είναι οι ευχές στο τέλος για καλά Χριστούγεννα».

Την απάντηση στον κ Κριεμάδη έδωσε ο καθ’ ύλην αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ Δημήτρης Ράϊκος.

«Κάνετε, εσείς της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, τους τιμητές, ενώ εσείς υπογράψατε τη σύμβαση με τον Τοξότη τρεις ημέρες πριν παραδώσετε το Δήμο, στις 28 Αυγούστου 2014, χωρίς να προβλέπονται ποινικές ρήτρες. Δεν ψηφίσατε πριν έξι μήνες την υποκατάσταση του εργολάβου, που εξασφάλιζε τη συνέχιση του έργου από τον Ακτορα. Το έργο υπό τις συνθήκες που αντιμετωπίσαμε συνεχίζεται. Υπήρχαν δυσκολίες. Τώρα όμως έχουμε εργολάβο και σύντομα, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, θα δραστηριοποιούνται δέκα συνεργεία. Αν δεν συμβεί αυτό εγώ θα παραιτηθώ».

Ηταν τέτοια η βεβαιότητα του κ Ράϊκου, προφανώς επειδή έχει λάβει ανάλογες διαβεβαιώσεις, που δεν απέφυγε να θέσει ακόμη και ζήτημα παραίτησης του αν δεν επαληθευτούν τα λεγόμενά του.

Αιχμές για την φερεγγυότητα του Τοξότη άφησε ο Δήμαρχος Διονύσου κ Διονύσης Ζαμάνης που παρενέβη στη συνέχεια.

«Η Ενωτική Πρωτοβουλία τρεις ημέρες πριν παραδώσει το Δήμο συμβασιοποίησε με τον Τοξότη, το γνωστό Τοξότη σε όλη την Ελλάδα με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Προφανώς ο  Τοξότης δεν είναι ευθύνη της τωρινής διοίκησης. Η άποψη μου είναι πως αν δεν κάναμε τις ενέργειες που γνωρίζετε και φέραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο το έργο θα είχε βαλτώσει».

Categories: ΝΕΑ