ΝΕΑ

ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΣΕ ΔΙΟΝΥΣΟ, ΔΡΟΣΙΑ

Ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα η τοποθέτηση των υπαίθριων οργάνων  γυμναστικής στα προκαθορισμένα σημεία. Ηδη μπήκαν και δόθηκαν προς καθημερινή δωρεάν χρήση των αθλουμένων πολιτών στα ανοιχτά γήπεδα Διονύσου και Δροσιάς. Τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν  από την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Πρασίνου και στα υπόλοιπα μέρη, δηλαδή στην πλατεία Αναγέννησης της Δημοτικής Ενότητας Διονύσου, στον Αγιο Στέφανο ( έχει υποδειχθεί ο χώρος πρασίνου του ΟΣΕ ) και στην πλατεία Αγίου Τιμοθέου στη Σταμάτα.

Για τον Αγιο Στέφανο ειδικά απαιτείται η άδεια του ΟΣΕ, οπότε μέχρι να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία τα όργανα θα τοποθετηθούν προσωρινά στην υπερυψωμένη παιδική χαρά που βρίσκεται απέναντι από το Πολιτιστικό-Πνευματικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, επί της οδού Πεντζερίδου.

47686069_2290147404338566_1320887951747448832_n

Γήπεδο Διονύσου

 

Σημειωτέο, πως ήδη έχει τοποθετηθεί όργανο γυμναστικής για ΑΜΕΑ στην πλατεία Ανοιξης δίπλα στην παιδική χαρά.

48281552_2186103784972561_8009062899693649920_o

Γήπεδο Δροσιάς

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου Διονύσου, “στόχος της πρωτοβουλίας με τη λειτουργία οργάνων άθλησης στο φυσικό περιβάλλον είναι η ψυχαγωγία, η προώθηση της άθλησης ως μέρος της καθημερινής μας ζωής, αλλά και η περαιτέρω κοινωνικοποίηση των πολιτών”.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Διονύσης Ζαμάνης έκανε το εξής σχόλιο:

«Σταθερή προτεραιότητά μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του δήμου μας. Τα οφέλη των χρηστών των υπαίθριων οργάνων γυμναστικής είναι πολλαπλά, τόσο σε επίπεδο φυσικής και πνευματικής κατάστασης, όσο και σε επίπεδο κοινωνικοποίησης. Αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα και ευκαιρία, προωθούμε τον αθλητισμό και καλούμε τους πολίτες να εντάξουν την άσκηση στην καθημερινή τους ζωή».

Στα υπαίθρια γυμναστήρια του Δήμου Διονύσου οι πολίτες κάθε ηλικίας μπορούν να αθληθούν στα εξής όργανα: Έκτασης ποδιών / Βάδισης (stepper) / Έλξεων Ώμων / Παράλληλες Μπάρες / Πιέσεων Ώμων / Ποδηλάτου / Ελλειπτικής Κίνησης Ποδιών / Πάγκου Κοιλιακών / Εκτάσεων / Βάδισης Αέρος.

Τα όργανα είναι διαθέσιμα για το κοινό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται σε αυτά. Λόγω της ανατομίας και της κατασκευής των οργάνων δεν απαιτείται η παρουσία και καθοδήγηση γυμναστή.

Τα υπαίθρια γυμναστήρια τοποθετήθηκαν έπειτα από πρωτοβουλία της αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ Αγγελικής Πέππα και με υλοποίηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Διονύσου.

 

Categories: ΝΕΑ