ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ Δ.ΖΑΜΑΝΗ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΘΙΑΚΑΚΗΣ

Του Βαγγέλη Ζιμετάκη.

«Θα συμβάλλω τα μέγιστα για να προαχθεί ο αθλητισμός στο Δήμο Διονύσου» υπόσχεται ο Γιώργος Παθιακάκης σε συνέντευξή του στο dionysospost, στην οποία αποκάλυψε πως θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές με την παράταξη του Δημάρχου κ Διονύση Ζαμάνη «Ανοιχτοί Ορίζοντες». Το κεφάλαιο για τον Γιάννη Παθιακάκη, τον πατέρα του, τον άνθρωπο που άφησε σπουδαία παρακαταθήκη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ήταν το κεντρικό σημείο της πολύ ενδιαφέρουσας συνομιλίας, χωρίς να παραγνωρίζονται τα υπόλοιπα.

dionysospost.gr: Ο αείμνηστος Γιάννης Παθιακάκης ήταν ένας άνθρωπος που υπηρέτησε το ποδόσφαιρο και ως προπονητής και ως ποδοσφαιριστής. Τι σας δίδαξε;

Γιώργος Παθιακάκης: «Εγώ τον πατέρα μου τον γνώρισα πιο πολύ ως προπονητή. Έτσι άρχισα να καταλαβαίνω τη σχέση του με το ποδόσφαιρο. Ούτως ή άλλως, ήμουν μικρός όταν σταμάτησε η ποδοσφαιρική του καριέρα. Από ’κει και πέρα, με δίδαξε πάρα πολλά πράγματα, διότι είχαμε πάρα πολλές ώρες συζητήσεων. Μου είχε δώσει πάρα πολλές συμβουλές γύρω από το ποδόσφαιρο. Πέρναγα όμως και πάρα πολλές ώρες μαζί του, από έφηβος κιόλας, στις ομάδες που ήταν ο πατέρας μου και κυρίως στον Απόλλωνα».

f2000kefalaki

dionysospost.gr: Η Ακαδημία «Γιάννης Παθιακάκης» βρίσκεται στον 20ο χρόνο λειτουργίας της. Είναι μία ανταμοιβή των κόπων και των προσπαθειών σας;

Γιώργος Παθιακάκης: «Την Ακαδημία την ξεκινήσαμε μαζί με τον αείμνηστο πατέρα μου το 1999 και την είχε ονομάσει στην αρχή «Απόλλων Club» λόγω της μεγάλης αγάπης που είχε για την ομάδα του Απόλλωνα. Έπειτα, όμως, το 2002, επήλθε αυτό το μοιραίο περιστατικό και η Ακαδημία μετονομάστηκε σε «Γιάννης Παθιακάκης». Το ίδιο συνέβη και με την ανδρική μας ομάδα και με το αθλητικό μας κέντρο. Όλα φέρουν το όνομά του για να τον τιμήσουμε για όλα όσα προσέφερε στο ποδόσφαιρο και όσα μας δίδαξε. Επίσης, αυτά που έχουμε αποκομίσει από τα 19 χρόνια λειτουργίας μας, θεωρώ, ότι είναι μια ανταμοιβή τόσο για εμάς, όσο και για το όνομα του Γιάννη Παθιακάκη, ώστε να μείνει ενεργό μέσα στον χώρο του ποδοσφαίρου».

ʕЅˋϠʕЅˋϕי͠Ѕщτϕ 1979-80 Ёٍ͉ɏӭԂōԅ 4-0

dionysospost.gr: Τι συμβουλεύετε τους νεαρούς αθλητές σας;

Γιώργος Παθιακάκης: «Στα 19 χρόνια που κάνω αυτήν τη δουλειά έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα σε σχέση με αυτά που πρέπει να δίνουμε, ώστε να συμβουλεύουμε και εν τέλει να βοηθάμε τους αθλητές. Στην εποχή που ζούμε άλλωστε το ποδόσφαιρο περνάει μια μεγάλη κρίση κατά την άποψή μου, αναφορικά με την ανάδειξη, την εξέλιξη και τη δημιουργία νέων ποδοσφαιριστών. Εμείς συμβουλεύουμε τα παιδιά να κάνουν την προσπάθειά τους μέσα από τις βασικές αρχές που διέπουν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό. Παράλληλα, οι απαιτήσεις της εποχής δεν αφήνουν περιθώριο σε ένα παιδί να μην ασχοληθεί με τα γράμματα και τις σπουδές του. Και όταν το παιδί φτάσει σε ένα σημείο να έχει πετύχει και το στόχο της εισαγωγής στο πανεπιστήμιο, αλλά και της αθλητικής ανάδειξης, τότε το παρακινούμε να δώσουν έμφαση, είτε στο ένα πεδίο, είτε στο άλλο για τα επόμενα χρόνια».

dionysospost.gr: Ποιο ήταν το ερέθισμα για να ασχοληθείτε με Ακαδημίες ποδοσφαίρου στον Άγιο Στέφανο;

Γιώργος Παθιακάκης: «Φέτος βοηθάμε τον Ολυμπιακό Αγίου Στεφάνου να βελτιώσει τις Ακαδημίες του. Συμβάλλουμε σε αυτό. Είμαστε συγκάτοικοι στο γήπεδο, έχουμε αναπτύξει μία πολύ καλή σχέση με τα εδώ σωματεία. Με έχει βοηθήσει και εμένα εξάλλου ο Άγιος Στέφανος. Και επειδή είμαι και εγώ κάτοικος της περιοχής από το 2006, θεωρώ, ότι αυτήν την ομάδα πρέπει να την βοηθήσω. Είμαι ένα μέρος της!»

Χωρίς-τίτλο-2

dionysospost.gr:  Θεωρείτε ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή μας συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αθλητισμού;

Γιώργος Παθιακάκης: «Θα έπρεπε! Είμαστε ένας Δήμος, ο οποίος έχει 6-7 γήπεδα. Αυτό είναι ευλογία για τα αθλητικά σωματεία της περιοχής. Είναι πολυτέλεια ένα σωματείο να έχει δικό του γήπεδο, το οποίο να μπορεί να χρησιμοποιείται τακτικά. Θα έπρεπε η περιοχή μας να έχει μεγάλη ανάπτυξη όσον αφορά τα παιδιά, διότι υπάρχουν πολλοί χώροι, και έτοιμοι και υπό κατασκευή. Δεν υπάρχει δικαιολογία εάν σταματήσει αυτή η εξέλιξη. Από την άλλη πλευρά, στις εγκαταστάσεις τις δικές μου εκεί στην Ριζούπολη τα γήπεδα φιλοξενούν δύο και τρεις ομάδες. Είμαστε ευλογημένοι, λοιπόν, που βρισκόμαστε σε αυτόν τον Δήμο, με αυτές τις εγκαταστάσεις».

dionysospost.gr: Τι θα παροτρύνατε τους ιθύνοντες του Δήμου να πράξουν, προκειμένου να υπάρξει άνοδος του αθλητισμού στην περιοχή μας;

Γιώργος Παθιακάκης: «Αυτό που έχω αντιληφθεί όλον αυτόν τον καιρό ότι χρειάζεται σε αυτήν την περιοχή είναι να υπάρξει μία νέα ομάδα, η οποία θα αφορά όλον το Δήμο. Φυσικά, θα υπάρχουν και τα άλλα σωματεία, τα οποία θα λειτουργούν, ώστε η νέα ομάδα να απορροφά παιδιά μέσα από την εξέλιξη που θα έχουν στις άλλες ομάδες της περιοχής. Πιστεύω, ότι έτσι θα μπορέσει να κάνει ένα βήμα παραπάνω για να προβιβαστεί  σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Μπορούμε σαν Δήμος να το στηρίξουμε αυτό. Θέλει, όμως τεράστια προσπάθεια, θέλει αλλαγή φιλοσοφίας. Δεν είναι εύκολο, αλλά θεωρώ, ότι θα ήταν ό,τι καλύτερο! Καλό είναι να προκύψει, λοιπόν, μία ομάδα, στην οποία όλοι θα εργαζόμαστε για να πάει μπροστά. Η ομάδα θα αποτελείται από εκπροσώπους από τα υπόλοιπα σωματεία του Δήμου. Μόνο έτσι θεωρώ, ότι μπορεί να πάει μπροστά ο αθλητισμός στην περιοχή μας».

dionysospost.gr: Τον προσεχή Μάιο διεξάγονται αυτοδιοικητικές εκλογές. Έχετε σκεφτεί να θέσετε υποψηφιότητα;

Γιώργος Παθιακάκης: «Έχω αποδεχθεί την πρόταση του κυρίου Ζαμάνη να είμαι υποψήφιος μαζί του. Αν όλα πάνε καλά, θα συμβάλλω κι εγώ τα μέγιστα στο να προαχθούν τα αθλητικά δρώμενα της περιοχής μας».