ΝΕΑ

ΖΑΜΑΝΗΣ: 3 ΝΕΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, 3 ΝΕΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ

Ένα σύντομο απολογισμό του έργου του ως διοίκηση του Δήμου Διονύσου από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 μέχρι σήμερα έκανε ο Δήμαρχος κ Διονύσης Ζαμάνης κατά τη χθεσινή συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2019 στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Τρία νέα σχολεία, τρεις νέοι παιδικοί σταθμοί, δύο σχολεία υπό δημοπράτηση, 100 χλμ. αποχέτευσης που εκτελούνται με τα γνωστά σε όλους προβλήματα, αλλά εκτελούνται και άλλα 100 χλμ. υπό δημοπράτηση, 15 χλμ. αντιπλημμυρικά που εκτελούνται, είναι μερικά από τα πεπραγμένα αυτής της διοίκησης» ανέφερε από του βήματος για να συνεχίσει λέγοντας:

«Εχουμε ραγδαία βελτίωση και ανακατασκευή όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και αντίστοιχα των σχολικών, αλλαγή όλου του οδοφωτισμού, δύο εντάξεις ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ για την ύδρευση. Επίσης, μια σειρά από νέες υπηρεσίες όπως τα summer camp, η ασφάλεια, το φοιτητικό λεωφορείο».

Προχωρώντας παραπέρα ο κ Ζαμάνης άνοιξε το κεφάλαιο των νέων δομών:

«Δημιουργήσαμε καινούριες δομές, όπως νέο ΚΕΠ, νέα ΚΑΠΗ, οίκο ευγηρίας και δεν μπαίνω σε μικροέργα και προμήθειες. Θέλω να πω επίσης για το ξήλωμα και την ανακατασκευή 15 παιδικών χαρών, την απόκτηση νέων μηχανημάτων και εξοπλισμού στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και τις άλλες Διευθύνσεις».

Όταν έθιξε το θέμα της μείωσης των τελών έκανε και μια αποστροφή περί αριστεροσύνης:

«Συγκεντρώσαμε την φορολογητέα ύλη και μειώσαμε τα τέλη. Ετσι κάναμε ανακαταδιανομή, ευνοώντας τους μη έχοντες. Μπορεί να φαίνεται αριστερό αυτό που λέω, αλλά είναι πραγματικότητα. Αυτό κάναμε. Οι μεγάλες επιχειρήσεις απολάμβαναν ειδικό, ευνοϊκό γι’ αυτές  καθεστώς».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του για τον προϋπολογισμό ο Δήμαρχος Διονύσου ζήτησε από όλες τις παρατάξεις να τον ψηφίσουν με το επιχείρημα ότι «όπως και ο περσινός εξυπηρετείται από ίδιους πόρους και είναι διαχειριστικός γιατί αναπτυξιακά και χρηματοδοτικά εργαλεία βρίσκονται πλέον εντός του Δήμου».

Categories: ΝΕΑ