ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Ο ΘΕΜΗΣ ΠΑΤΡΙΝΟΣ – ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Ο Θέμης Πατρινός, ο νεαρός, μόλις 17 χρόνων συντοπίτης μας, αγωνίστηκε χθες εναντίον της Ιταλίας με την Εθνική Νέων και αποκόμισε σπουδαίες ποδοσφαιρικές εμπειρίες. Το φιλικό παιχνίδι έγινε  στην Τιρενία, ενορία της Πίζας στο Βορειοδυτικό άκρο της Ιταλίας,  στο κέντρο της ακτής της Τοσκάνης, ένα ευρωπαϊκό θέρετρο. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Γκούμας, μέλος της πρωταθλήτριας Ευρώπης Εθνικής Ελλάδας του 2004, έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής στο Θέμη, ο οποίος μπήκε στον αγώνα ως αλλαγή και άφησε καλές εντυπώσεις. Η γαλανόλευκη γνώρισε πάντως την ήττα με 4-1 από τους Ιταλούς.

Ο Θέμης Πατρινός έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Νίκη Δροσιάς με πρώτο προπονητή επί τέσσερα χρόνια το Γιώργο Πανδή, έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε η περιοχή τα τελευταία χρόνια. Ο Πανδής ως προπονητής επί πολλά χρόνια στην Ακαδημία της Νίκης Δροσιάς έχει βγάλει σωρεία ποιοτικών ποδοσφαιριστών, καλλιεργώντας το ταλέντο τους και αφήνοντας το ελεύθερο να εξελιχθεί. Σε ηλικία 13 χρόνων, κατόπιν υπόδειξης του Γιώργου Καραφέσκου, ο Θέμης μεταγράφηκε στην ΑΕΚ, όπου η πορεία του ήταν εξ αρχής ανοδική.

Στο φιλικό ματς με την Ιταλία η ελληνική ομάδα αποτελούνταν από ποδοσφαιριστές γεννημένους από το 2001 και μετά, σε μια προσπάθεια του Γιάννη Γκούμα να δει τα παιδιά που θα πλαισιώσουν την επόμενη γενιά της Εθνικής Νέων.

Οι Ιταλοί όπως δείχνει και το τελικό σκορ ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και κυρίως περισσότερο αποτελεσματικοί, κατάφεραν δε να κάνουν γκολ σχεδόν κάθε ευκαιρία που δημιούργησαν. Το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα της αναμέτρησης.

Σκόρερ του ελληνικού γκολ ήταν ο Παναγιώτης Τζήμας στο 12′.

Ελλάδα: Μανδάς, Πολυχρονάκης, Αθανασίου, Καραγιάννης, Γκοτζαμάνης, Τσακίρης, Κουτσουπιάς, Τζήμας, Αθανασακόπουλος, Πουρναράς, Γιάξης.

Αγωνίστηκαν ακόμη: Σουλούκος, Πατρινός, Κοκοβάς, Τσέλιος, Σερπέζης, Πινάκας, Γώγος, Βαγιαννίδης, Τσαγκαλίδης.

12034183_10207787658640233_5886653566548822175_o

 

Categories: ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΝΕΑ