ΝΕΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΟΥΔΕΝ Η “ΕΥΠΟΛΙΣ”…

Με σημαντική καθυστέρηση δέκα ολόκληρων ημερών η νέα δημοτική παράταξη «Εύπολις» τοποθετήθηκε επί των ζητημάτων που προέκυψαν με την καταγγελία-«μαϊμού» περί δήθεν μόλυνσης του περιβάλλοντος από απόθεση απορριμμάτων σε δασική περιοχή, που ήταν ωστόσο νόμιμη χωματερή. Για την ταμπακιέρα ωστόσο ουδέν…

Θυμίζουμε ότι στο πλαίσιο του καθημερινού ρεπορτάζ, με ένα δημοσιογραφικό τηλεφώνημα που σκοπό είχε να ελεγχθούν οι πληροφορίες της «Εύπολις», οι οποίες συνοδεύονταν από …πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ανακαλύψαμε και δημοσιεύσαμε την αναλήθεια των …αποκαλύψεων. Αποτέλεσμα μάλιστα ήταν να εξαφανιστεί το σχετικό βίντεο που είχε αναρτηθεί στο λογαριασμό της παράταξης στο facebook.

Τι έρχεται λοιπόν και μας λέει σήμερα η «Εύπολις»;

Ξεκινάει με επιθετικά σχόλια κατά …ορισμένων διαδικτυακών ιστοσελίδων, των οποίων αμφισβητεί την εγκυρότητα  και την αντικειμενικότητα. Και εντάξει, ας υποθέσουμε, ότι έχει δίκιο και φταίνε οι κακοί δημοσιογράφοι, δεν αναφέρει πουθενά ποιο σε κάθε περίπτωση είναι το αληθές.

Αντί λοιπόν να απαντήσει στο προφανές, τι είναι αλήθεια και τι ψέμα, θέτει μια …δέσμη αιτημάτων προς τη διοίκηση, από τα οποία φαίνεται πως ουδέν γνωρίζει για το καθεστώς του νοικιασμένου, αδειοδοτημένου χώρου, τον οποίο θεώρησε εκ προοιμίου ως παράνομη χωματερή. Και το κάνει μήπως και …αποδείξει δέκα ημέρες μετά τις βαρυσήμαντες ανακοινώσεις της την έλλειψη νομιμότητας στην αδειοδότηση του εν λόγω οικοπέδου, στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, το μισθωτήριο του Δήμου Διονύσου με τον ιδιοκτήτη, τη σύμβαση με τον ανάδοχο-εργολάβο, κλπ. Θα μπορούσε να ζητήσει βεβαίως μέσα σ’ όλα τα άλλα και πιστοποιητικό φρονημάτων του φορτηγατζή, του οικοπεδούχου και όλων των άλλων εμπλεκομένων…

Πέρα από το γελοίο του πράγματος αποδεικνύεται περίτρανα πως όλες εκείνες οι ενέργειες που έπρεπε να προηγηθούν των βαριών κατηγοριών σε εργαζόμενους και επαγγελματίες, δεν έγιναν. Στον αντίποδα, εκτοξεύτηκε ελαφρά τη καρδία λάσπη δημόσια, αδιαφορώντας πλήρως αν θίγεται η τιμή και η υπόληψη οποιουδήποτε.

Η γύμνια των επιχειρημάτων επί του συγκεκριμένου θέματος φαίνεται και από μια άλλη παράμετρο. Δέκα ημέρες μετά την βαρύγδουπη ανακοίνωση για …μόλυνση του περιβάλλοντος …γεννάται πλέον και ζήτημα παραβίασης των κανόνων ασφαλείας του μεταφερόμενου φορτίου. Με άλλα λόγια δεν είχαν φορτώσει σωστά τα ογκώδη και άλλα μη οργανικά απορρίμματα πάνω στο φορτηγό και υπήρχε κίνδυνος για τους οδηγούς άλλων οχημάτων και τους διερχόμενους πεζούς. Τουτέστιν, αφού δεν μας βγήκε η ιστορία με το γάιδαρο, βαράμε το σαμάρι…

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ DIONYSOSPOST

Τα ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μας επί των καταγγελιών της «Εύπολις» ήταν:

Στις 19/12: «Το φορτηγό, καθώς επίσης και το δημοτικό ημιφορτηγό, που επικαλείται και φωτογράφισε η «Εύπολις», απόθεσαν πράγματι τα φορτία τους με ανακυκλώσιμα υλικά (ογκώδη, ξύλινα έπιπλα, κλπ.) σε χώρο ωστόσο που νοικιάζει ο Δήμος Διονύσου εδώ και δύο χρόνια, εγκεκριμένο από την αποκεντρωμένη διοίκηση και αδειοδοτημένο από το δασαρχείο. Εκεί έχει εγκατασταθεί ο κλαδοφάγος, εκεί απόθεταν κατά τη διάρκεια του καυτού μήνα Αυγούστου τα κηπαία και τα κλαδιά τα δημοτικά οχήματα κατά την καλοκαιρινή υστερία μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.  Ο Δήμος Διονύσου έχει μισθώσει το συγκεκριμένο οικόπεδο έκτασης 11 στρεμμάτων και πληρώνει 1.700 ευρώ μηνιαίως στον ιδιοκτήτη κ Μπερμπάντη».

Στις 20/12: «… το φορτηγό  και το δημοτικό αυτοκίνητο εκτελούσαν καθ‘ όλα  νόμιμη εργασία αποκομιδής ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, ογκωδών και άλλων, τα οποία μετέφεραν σε νοικιασμένο από το Δήμο Διονύσου εδώ και δύο χρόνια χώρο 11 στρεμμάτων, εγκεκριμένο από την αποκεντρωμένη διοίκηση και αδειοδοτημένο από το δασαρχείο για να κοπούν, να συνθλιβούν, γίνουν μάζα και να προωθηθούν κατόπιν στη Φυλή, στον ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής), τον επίσημο φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Ερώτηση κρίσεως; Ποιος δημοτικός υπάλληλος αυτή τη στιγμή, όχι στο Δήμο Διονύσου μόνο αλλά σε όλη την Ελλάδα, θα δεχτεί χρησιμοποιώντας δημοτικό όχημα να εκτελέσει παράνομη εργασία και μάλιστα εναπόθεσης σκουπιδιών και μπάζων σε δασική περιοχή;  Υπάρχει;»

*Σημείωση “dionysospost”:

Το έχουμε ξαναπεί, αλλά μάλλον πρέπει να το επαναλάβουμε: Το “dionysospost” είναι μια ενημερωτική ιστοσελίδα με στόχο την ενημέρωση και μόνον. Οι πολυπληθείς αναγνώστες μας το γνωρίζουν και γι’ αυτό μας ακολουθούν μήνες τώρα. Αν η «Εύπολις» αποδείξει με στοιχεία (όχι αυτά που ζητάει και περιμένει να του δώσει ο Δήμος) την αλήθεια των ισχυρισμών της εδώ είμαστε για να τα δημοσιεύσουμε με λεπτομέρειες…

*Η σημερινή ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Εύπολις” στο facebook:

Categories: ΝΕΑ