ΝΕΑ

ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ Η ΧΩΡΑ – ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΥΦΕΣΗ, ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΛΙ ΧΙΟΝΙΑ

Πρόσκαιρη ύφεση της κακοκαιρίας παρατηρείται από το πρωί, αλλά το  κρύο είναι τσουχτερό λόγω της παγωνιάς. Σε όλη την Αττική οι θερμοκρασίες είναι λίγο πάνω από μηδέν, ενώ η εμφάνιση του ήλιου βοήθησε στο λιώσιμο του πάγου και διευκόλυνε την κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους. Σύμφωνα με την ΕΜΥ ωστόσο τα χιόνια θα επανέλθουν από Δευτέρα, με τη «Σοφία» να επιμένει να δημιουργεί προβλήματα και την άλλη εβδομάδα.

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι η κυκλοφορία διακόπηκε σε 49 σημεία όλης της χώρας, ενώ σε 133 χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν για να κρατήσουν ανοικτή την Εθνική Οδό στο ύψος της Λαμίας.

Όπως ανακοίνωσε στη 01:40 τα ξημερώματα η «Νέα Οδός» υπάρχει πλήρης ύφεση των καιρικών φαινομένων στους αυτοκινητόδρομους  Αθηνών-Λαμίας, Ιονίας Οδού από Αντίρριο μέχρι Ιωάννινα και Ε65 από Δομοκό έως Τρίκαλα. Οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας είναι παντού διαθέσιμες χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση αλυσίδων.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα γίνονται συνεχείς ρίψεις αλατιού για να αποφευχθεί ο σχηματισμός παγετού.

Θερμαινόμενοι χώροι

Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής είναι αναρτημένοι οι θερμαινόμενοι χώροι φιλοξενίας και προστασίας των πολιτών, όπως αυτοί έχουν κοινοποιηθεί από όλους τους Δήμους.

Που σημειώθηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες

Ισχυρός παγετός σημειώθηκε την Παρασκευή στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, με το θερμόμετρο να καταγράφει θερμοκρασίες κοντά στους -10 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Meteo.gr, οι οκτώ χαμηλότερες θερμοκρασίες σε βαθμούς Κελσίου καταγράφηκαν στις εξής περιοχές:

Βωβούσα Ιωαννίνων: -10,7
Βλάστη: -9,3
Μέτσοβο: -9,1
Αγία Κυριακή Ιωαννίνων: -8,7
Κλεισούρα Καστοριάς: -8,4
Άγιος Παύλος Ημαθίας: -8,3
Μαυρολιθάρι Φωκίδας: -7,7
Πληκάτι Ιωαννίνων: -7,7

Categories: ΝΕΑ