ΝΕΑ

ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ –ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ

Ξεκίνησε η… επέλαση του «Τηλέμαχου» στην Αττική, με αρκετές περιοχές των βορείων προαστίων να έχουν ήδη αρχίσει να «ντύνονται» στα λευκά. Η χιονόπτωση είναι πυκνή σε Εκάλη, Δροσιά, Διόνυσο, Άγιο Στέφανο, Πεντέλη, Ντράφι, Μελίσσια, Κηφισιά, ενώ το έχει ήδη «στρώσει» στη διασταύρωση του Ωρωπού αλλά και τη Μαλακάσα.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας επηρεάζει πολλές περιοχές της Ελλάδας, προκαλώντας πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο στα ανατολικά και θυελλώδεις βοριάδες, σύμφωνα με τη meteo, τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Από το μεσημέρι και μετά, οι χιονοπτώσεις στην Εύβοια, στις Σποράδες και την Ανατολική Στερεά είναι κατά περιόδους πυκνές, ενώ τις βραδινές ώρες χιονόπτωση αναμένεται ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Οι Αρχές είναι σε ετοιμότητα για να διευκολύνουν την κίνηση των οδηγών, ενώ η εταιρεία «Νέα Οδός» που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο της Αθηνών – Λαμίας καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για να κρατήσει ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Τα εκχιονιστικά είναι σε πλήρη ετοιμότητα όπως επίσης και οι αλατιέρες για να μην παγώσουν οι δρόμοι.

ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ

Από την τροχαία έχουν ληφθεί τα πρώτα μέτρα για την πρόληψη ατυχημάτων και την ασφαλή κίνηση των οχημάτων. Από τις 7 το βράδυ διακόπηκε η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο έως τον Άγιο Πέτρο και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επίσης λόγω χιονόπτωσης απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στη Νέα Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας από τα διόδια Αφιδνών προς Λαμία, καθώς και στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών- Θηβών από το 6ο χιλιόμετρο στην Μάνδρα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

Πηγή: cnn.gr, ΑΠΕ.

 

Categories: ΝΕΑ