ΝΕΑ

«ΥΠΑΤΙΑ»: ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΓΟ

Η «Υπατία», ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα από αύριο-Τετάρτη- 09/01, με κύρια χαρακτηριστικά τα κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα και τους θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη. Πιο αναλυτικά, αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης. Παράλληλα βροχές θα πέσουν στην υπόλοιπη χώρα, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο Ιόνιο και από το απόγευμα στο Αιγαίο και στις παράκτιες περιοχές. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τις πρώτες ώρες του 24ώρου από τα βορειοδυτικά και έως το απόγευμα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Σημειώνεται ότι από το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα κεντρικά, βόρεια ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και στα πελάγη θα φτάσουν από το μεσημέρι τα 8 έως 9 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές από το μεσημέρι και χιόνια στην Πάρνηθα και το Κιθαιρώνα, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων από το απόγευμα.

Ειδικά στην περιοχή του Δήμου Διονύσου τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης θα σημειωθεί παγετός και η θερμοκρασία θα είναι κάτω υπό το μηδέν, στους -3 βαθμούς Κελσίου. Σταδιακά όμως ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει, έτσι στις 8 το πρωί θα είναι στους -1, ενώ το μεσημέρι (14.00), σύμφωνα με το meteo.gr, θα φθάσει τους 6 και το βράδυ (20.00) τους 8 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη η άνοδος της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί και θα κυμανθεί από 5 μέχρι 10 βαθμούς Κελσίου.

Εξυπακούεται, ότι ο νοτιάς, οι βροχές και η άνοδος της θερμοκρασίας θα βοηθήσουν τα μέγιστα, ώστε να λιώσουν οι τεράστιοι όγκοι χιονιού και πάγων, που έφερε στα μέρη μας ο «Τηλέμαχος».

Categories: ΝΕΑ