ΝΕΑ

ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΙΓΩΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟ

Πάρα πολλά παράπονα και σοβαρές καταγγελίες πολιτών, επώνυμα, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνον, κατακλύζουν το Δήμο Διονύσου και τη γραμματεία του τμήματος Πολιτικής Προστασίας. Οι κατηγορίες περί ολιγωρίας, ανεπιτυχούς σχεδιασμού, έλλειψης συντονισμού του δημοτικού μηχανισμού στη διαδικασία αποχιονισμού εκτοξεύονται συλλήβδην προς τη διοίκηση και την αρμόδια Αντιδήμαρχο κ Πόπη Ταουξή.

Είναι γεγονός πως από χθες το πρωί, όταν ο Δήμος Διονύσου σκεπάστηκε από βουνά με χιόνι, μέχρι σήμερα το μεσημέρι, δηλαδή μετά την πάροδο 30 ωρών και πλέον, η εντύπωση που έχει σχηματιστεί  στο μέσο καλοπροαίρετο πολίτη για την αποτελεσματικότητα των συνεργείων αποχιονισμού δεν είναι καλή.  Η εικόνα στους δρόμους, κεντρικούς και εσωτερικούς, φανερώνει ότι τα δημοτικά οχήματα εργάζονται με εξαιρετικά βραδείς ρυθμούς.

Ο όγκος πράγματι του πάγου είναι τεράστιος, αλλά και ο βαθμός ετοιμότητας  της Πολιτικής Προστασίας σε μια κακοκαιρία αναμενόμενη ελέγχεται. Και οποιεσδήποτε δικαιολογίες (χάλασαν ένα-δύο αυτοκίνητα, ή αλατιέρες, κλπ.) δεν στέκουν.

Το facebook πήρε φωτιά από αγανακτισμένους πολίτες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα αυτονόητα.

Η δημοτική παράταξη «Μαζί για το Διόνυσο» εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας πως «οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ένα απέραντο παγοδρόμιο». Κι ακόμη, «ολόκληρες γειτονιές σε ΟΛΕΣ τις δημοτικές κοινότητες του Δήμου, παραμένουν αποκλεισμένες (σήμερα Τετάρτη), καθώς δεν πέρασε κανένα εκχιονιστικό ή στην καλύτερη πέρασε μια βόλτα κάποια στιγμή κατά την διάρκεια των δύο ημερών, χωρίς όμως το απαιτούμενο αποτέλεσμα, να καθαρίσει ο δρόμος!»

Η δημοτική παράταξη «Εύπολις» εξέφρασε την απογοήτευσή της «για την λειτουργία του δημοτικού μηχανισμού, που προφανώς, από τα παράπονα που εκφράζονται με πολλούς τρόπους, δεν λειτούργησε όπως είχε υποχρέωση να λειτουργήσει».

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Διονύσου επίσης με δελτίο Τύπου υποστήριξε ότι  «η Δημοτική μας Κοινότητα Διονύσου και γενικότερα ο Δήμος Διονύσου, βρέθηκαν στο έλεος του χιονιά, χωρίς ο Δήμος να έχει οργανώσει κατάλληλα τις υπηρεσίες του, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στον απαραίτητο καθαρισμό των δρόμων (αποχιονισμό, ρίψη αλατιού κ.τ.λ.), προκειμένου οι κάτοικοι να είναι σε θέση να συνεχίσουν τη ζωή τους, όπως συμβαίνει κάθε μέρα».

Σε κάθε περίπτωση, η μάχη των εργαζομένων του Δήμου για τον καθαρισμό των δρόμων από τους πάγους και το χιόνι συνεχίζεται παρά τα όποια εμπόδια και καθυστερήσεις.

 

Categories: ΝΕΑ