ΝΕΑ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ-11/1  ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν αύριο-Παρασκευή-11 Ιανουαρίου οι εκπαιδευτικοί, διαμαρτυρόμενοι για το σύστημα διορισμών του υπουργείου Παιδείας. Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ)  προκήρυξε παράλληλα και τρίωρες στάσεις εργασίας για τις ΕΛΜΕ όλης της χώρας. Στη 1 μ.μ. στα Προπύλαια θα γίνει συγκέντρωση και θα ακολουθήσει συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή, διεκδικώντας συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, από κοινού με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).

Οπως ανακοίνωσε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, πάγια θέση του κλάδου είναι η κάλυψη όλων των κενών από μόνιμους καθηγητές. «Επιβάλλεται να γνωστοποιήσουμε σε όλη την ελληνική κοινωνία την αντίθεσή μας στο νέο σύστημα διορισμών των μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καθώς και τη χρόνια εκμετάλλευση των αναπληρωτών» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι καθηγητές.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Κλειστά θα παραμείνουν και τα δημοτικά σχολεία αύριο-Παρασκευή- 11 Ιανουαρίου 2019, λόγω της 24ωρης απεργίας των δασκάλων, που αποφάσισε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας με αίτημα να αποσυρθεί το σύστημα απαξίωσης της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΔΟΕ αναφέρει τα εξής:

“Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. συνεχίζοντας τον επί σειρά πολλών ετών (και επί όλων των κυβερνήσεων και των πολιτικών της αδιοριστίας) αγώνα της διεκδίκησης των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση, έχοντας δημοσιοποιήσει και καταθέσει στο Υπουργείο Παιδείας την πρότασή της – απόφαση της 87ης Γενικής Συνέλευσης, για το σύστημα διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών, απαιτεί την άμεση απόσυρση του συστήματος που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, με το οποίο ουσιαστικά απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας.
Το σύστημα που ανακοινώθηκε και τέθηκε σε «διαβούλευση» δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα εμπόριο ελπίδας προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης στις εσχατιές της χώρας».

Categories: ΝΕΑ