ΝΕΑ

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜ.ΕΝΟΤΗΤΩΝ …ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΙΟΝΙΑ

Τρεις πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων τριών Δημοτικών Ενοτήτων του ενιαίου Δήμου Διονύσου τοποθετήθηκαν δημοσίως για τη συμπεριφορά τους και την προσπάθεια που έκαναν κατά τη διάρκεια του χιονιά του έπληξε την περιοχή και δημιούργησε προβλήματα στους πολίτες. Οι Μιχάλης Κασαπάκης-πρόεδρος του ΤΑ Αγίου Στεφάνου, Χρήστος Ποτίδης-πρόεδρος του ΤΣ Δροσιάς, Μανώλης Κόκκαλης-πρόεδρος του ΤΑ Ροδόπολης με ανακοινώσεις και αναρτήσεις στον προσωπικό τους λογαριασμό στο facebook  κατέθεσαν τις απόψεις τους. Αναλυτικά:

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΣΑΠΑΚΗΣ (ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ):

kasapakis

«Αγαπητοί φίλοι και συνδημότες,  δεδομένου ότι αυτές τις μέρες ακούγονται και λέγονται πολλά, ως δημότης και αιρετός στο Δήμο Διονύσου και από τη θέση του Προέδρου της Δ.Κ. Αγίου Στεφάνου έχοντας ιδία αντίληψη, ευρισκόμενος επί 18 τουλάχιστον ώρες σε ένα εκχιονιστικό, σας καταθέτω και τη δική μου άποψη….

Σε ένα τέτοιο έντονο καιρικό φαινόμενο θα πρέπει να κατανοήσετε ότι καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να γίνει το καλύτερο εφικτό.

Το εκχιονιστικό όχημα που ήταν υπό την επίβλεψή μου καθάρισε πλέον των 20 χιλιομέτρων. Ήμουν Παρών στη Δ.Κ. Αγίου Στεφάνου από το ξημέρωμα της Τρίτης, απαντούσα προσωπικά στο τηλέφωνο, μεριμνήσαμε να ανοιχτούν δρόμοι άμεσα για την ασφαλή μεταφορά ετοιμόγεννων γυναικών και ασθενών, κατόπιν οδηγίας δώσαμε αμέσως από την Τρίτη το πρωί βεβαιώσεις αδυναμίας κυκλοφορίας λόγω παγετού για να την προσκομίσουν στην εργασία τους οι δημότες.

Η αίθουσα του Πνευματικού Πολιτιστικού μας κέντρο ήταν ανοικτή και με θέρμανση και υποδέχτηκε όποιον είχε ανάγκη. Το προσωπικό μου τηλέφωνο δεχόταν όλο το 24ωρο κλήσεις και παρείχα τη βοήθειά μου σε όλους. Αυτή είναι η άποψη ενός ανθρώπου που ήταν παρών σ’ αυτή τη δυσκολία που αντιμετώπισε η πόλη μας».

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΤΙΔΗΣ (ΔΡΟΣΙΑ):

48369290_10156645324720801_2391135553564180480_n

«Τα χιόνια και ο παγετός ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Ως Πρόεδρος της Δημ. Κοιν. Δροσιάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Δημότες της Δροσιάς για τη συμπεριφορά των και το φρόνημα που δείξανε αυτές τις δύο δύσκολες ημέρες που περάσαμε με το χιονιά και την παγωνιά. Οι παρατηρήσεις, τα παράπονα σωστά και αποδεκτά. Σας βεβαιώνω ότι συμβάλλατε στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλαμε ώστε να ανταποκριθούμε στην επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων (εκχιονισμός, απομάκρυνση πεύκων από καλώδια της ΔΕΗ, μεταφορά ασθενών ……) και αιτημάτων σας.
Σαφώς και δεν ανταποκριθήκαμε όπως θα θέλαμε. Σας διαβεβαιώ ότι καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια η Δημ. Κοιν. Δροσιάς σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμαρχο μας. Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι κάθε καλό για το 2019».

 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ (ΡΟΔΟΠΟΛΗ):

49542340_10205845838902548_6680482979346644992_n

«Με αφορμή την έντονη χιονόπτωση που παρατηρήθηκε από τις βραδινές ώρες της 7ης Ιανουαρίου ως και τις πρωινές ώρες της 8ης Ιανουαρίου και το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 10/01/2019 ο Δήμος Διονύσου, θα ήθελα να επισημάνω τα κάτωθι:

α ) Η σημαντικότερη διαφορά σε σχέση με προηγούμενες χρονιές ήταν ότι οι χειριστές των εκχιονιστικών μηχανημάτων καθώς και όλων των εμπλεκόμενων υπαλλήλων στο έργο του εκχιονισμού είχαν εντολή να μην δέχονται οδηγίες από τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων, παρά μόνο από την Αντιδήμαρχο και τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας.
β ) Αλλεπάλληλες βλάβες σε παλαιό, καταπονημένο και πλέον αναξιόπιστο μηχανολογικό εξοπλισμό (όπως λ.χ. οι αλατιέρες τύπου Bombeli), είχαν ως αποτέλεσμα συχνά ένα μηχάνημα να πρέπει να καλύψει τον τομέα τριών Δημοτικών Κοινοτήτων, με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς την πρόοδο των εργασιών εκχιονισμού.
γ ) Πέντε (μικρές) λεπίδες εκχιονισμού δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση για τον εκχιονισμό του δευτερεύοντος οδικού δικτύου επτά δημοτικών κοινοτήτων. Μήπως η Διοίκηση του Δήμου θα έπρεπε να εξετάσει την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες του Δήμου μας;
δ ) Όταν γινόταν προσπάθεια στελέχωσης των μηχανημάτων εκχιονισμού, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος ζητούσε επίμονα να πραγματοποιηθεί με το ίδιο προσωπικό και εν μέσω χιονόπτωσης η αποκομιδή των απορριμμάτων!

Θα ήθελα να εκφράσω την απογοήτευση μου για το ύφος του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε πανηγυρικά ο Δήμος, καθώς δεν αναφέρεται πουθενά ή λέξη «συγνώμη» ή συνώνυμη αυτής. Μήπως αυτό σημαίνει ότι λειτούργησαν όλα καλά και δεν υπάρχει πρόθεση τροποποίησης του υφιστάμενου σχεδιασμού σε ότι αφορά την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον;

Τέλος, θεωρώ υποχρέωση όλων μας να ευχαριστήσουμε:
-Τις εθελοντικές οργανώσεις για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφεραν για άλλη μία φορά, τόσο σε ότι αφορά δεκάδες συμβάντα κοπής δέντρων, αλλά και περιπτώσεις μεταφοράς νεφροπαθών και ατόμων χρηζόντων ιατρικής φροντίδας.
-Το προσωπικό του Δήμου που έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, εργαζόμενο συχνά υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, σύμφωνα πάντα με τις εντολές που εκτελούσε».

Categories: ΝΕΑ