ΝΕΑ

ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΚΕΡΑΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε απόσταση εικοσιπέντε μόλις μέτρων από σχολείο στο Κρυονέρι απασχόλησαν το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο στην προ ημερήσιας διάταξη συζήτηση. Ο κ Παντελής Βαλλιάνος, πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Εν Δράσει, έθεσε ζήτημα πληρωμής (900 ευρώ) του δικηγόρου Κώστα Διάκου, ώστε ο τελευταίος να παρασταθεί στην εκδίκαση της υπόθεσης στις 23 Ιανουαρίου. Η δίκη έχει αναβληθεί δύο φορές στο παρελθόν και χρονολογείται από το 2013 για δύο κεραίες που είχαν τοποθετηθεί σε παρακείμενο ακίνητο  ιδιώτη. Το καινούριο είναι πως λίαν προσφάτως, όπως ανέφερε ο κ Βαλλιάνος, μπήκε στην ίδια οικία και τρίτη κεραία.

Στο ευαίσθητο αυτό θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, μέσω της Οικονομικής Επιτροπής, για να πληρωθεί η αμοιβή του δικηγόρου και να διεξαχθεί κανονικά η δίκη.

Το πρόβλημα, όπως τονίστηκε απ’ όλες τις πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου, γεννά ο σχετικά πρόσφατος νόμος Βορίδη, ο οποίος δίνει το δικαίωμα στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να τοποθετούν κεραίες με προσωρινή άδεια.

«Τα λεφτά είναι πολλά» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ Τεύκρος Παντελόγλου, «αφού ο ιδιώτης για κάθε κεραία εισπράττει 1.500 ευρώ, σύνολο δηλαδή 4.500. Κάλλιστα, επομένως, αν φοβάται τυχόν επιπτώσεις  για την υγεία του μπορεί να …μεταναστεύσει, να εγκαταλείψει το σπίτι του και να πάει να νοικιάσει αλλού, σε άλλη περιοχή».

Categories: ΝΕΑ