ΝΕΑ

ΚΟΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΡΙΕΜΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟ

Μια υπόθεση, «πολύ σοβαρή», από την οποία ο Δήμος «πιθανόν να ζημιωθεί από δέκα μέχρι δεκαπέντε εκατομμύρια», κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Στέφανος Κριεμάδης στην χθεσινή, πρώτη του έτους, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα, μακρηγόρησε διαβάζοντας ένα μακροσκελές κείμενο στο προ ημερησίας κεφάλαιο, αφού οι υπόλοιποι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας παραχώρησαν το δικό τους χρόνο.

Τι είπε εν ολίγοις ο κ Κριεμάδης;

-Η …πολύ σοβαρή υπόθεση ήταν η αναβάθμιση του οδοφωτισμού με ενεργειακές λάμπες LED  και ο επικείμενος διαγωνισμός, που παρουσιάζει «επιλήψιμες και πονηρές πλευρές».

-Είναι έτοιμος να καταθέσει όλα τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει μετά από έρευνα ενός μηνός στον Εισαγγελέα και το Σώμα Ελεγκτών-Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, σήμερα κιόλας.

-Χαρακτήρισε μεγάλη κομπίνα το όλο ζήτημα και έκλεισε …απαγγέλοντας κατηγορίες του μισού ποινικού κώδικα εναντίον …όλων, στην περίπτωση βεβαίως «εάν και εφόσον η σύμβαση προχωρήσει». Ιδού:

«Εάν η σύμβαση ενεργοποιηθεί και προχωρήσει, το αδίκημα της απόπειρας εξαπάτησης θα μετατραπεί σε απάτη και απιστία κατά του Δήμου και του Ελληνικού Δημοσίου με ενεχόμενους τον Σύμβουλο ωρίμανσης, στελέχη της Αναδόχου ένωσης εταιρειών και οπωσδήποτε την Επιτροπή διαγωνισμού και εκείνους τους αιρετούς του Δήμου οι οποίοι είτε με την εισήγησή τους είτε με την ψήφο τους και μετά την παραπάνω ενημέρωσή τους, θα συμβάλουν στην προώθηση της σύμβασης και την αντίστοιχη ζημιά του Δήμου».

Τι του απάντησαν ο Δήμαρχος κ Διονύσης Ζαμάνης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ Δημήτρης Ράϊκος;

Πρώτος ο Δήμαρχος επισήμανε ότι η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε από άλλους έξι Δήμους (τους οποίους, παρεμπιπτόντως, ανέφερε ο κ Κριεμάδης, ενδεικτικά: Μεσσήνης, Ασπροπύργου, κλπ.), το έργο προχώρησε και υλοποιήθηκε, ενώ δεν έγινε οποιαδήποτε καταγγελία, δεν υπήρξε οποιαδήποτε αμφισβήτηση της νομιμότητας, ούτε κινήθηκε οποιαδήποτε διαδικασία προς τις ελεγκτικές αρχές. Απέδωσε δε την όλη αναφορά σε προεκλογική φούσκα.

Ο κ Ράϊκος από την πλευρά του αντεπιτέθηκε με μια καίρια ερώτηση: «Ξέρετε εσείς κ Κριεμάδη πόσες εταιρείες θα προσέλθουν να λάβουν μέρος στο διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό που έχει προκηρυχτεί για τις 12 Φεβρουαρίου; Αν θα είναι δηλαδή δύο, όσες λέτε εσείς, ή περισσότερες;»

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η ουσία είναι πως το θέμα πρόκειται να έρθει προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ από πλευράς διοίκησης διέρρευσε η πληροφορία ότι θα κληθεί να παρίσταται και ο σύμβουλος ωρίμανσης κ Γιάνναρος, ο οποίος είχε παράσχει εξηγήσεις και διευκρινήσεις στο σώμα πριν μερικούς μήνες όταν ελήφθη η αρχική απόφαση.

Categories: ΝΕΑ