ΝΕΑ

ΤΑ …ΞΕΡΑΔΙΑ ΤΟΥ κ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ – ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ

«Ξεράδια ξέρεις». Η αποστροφή αυτή ανήκει στον κ Καλαφατέλη και έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου, την ώρα που η ημερήσια διάταξη είχε φθάσει στο Νο 17 θέμα της ημερήσιας διάταξης, το προτελευταίο, με τίτλο: «Εγκριση απολογισμού χρήσης έτους 2015 του ΝΠΔΔ Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου». Τον λόγο είχε ο Δήμαρχος κ Διονύσης Ζαμάνης, ο οποίος απαντούσε σε ερώτηση για τα «απροσδιόριστα» του απολογισμού, έναν …υποφάκελο στο οποίο μπήκαν συλλήβδην, όπως εξηγήθηκε, ποσά από τιμολόγια που είχαν καταστραφεί στην πυρκαγιά που ξέσπασε στα γραφεία των Σχολικών Επιτροπών.

Εν τη ρύμη και επιχειρηματολογώντας λοιπόν ο κ Ζαμάνης ανέφερε και  κάποια ονόματα, υποτίθεται, προμηθευτών: Τσούκας, Μπάσης, …Καλαφατέλης, κλπ. Στο άκουσμα του ονόματός του ο κ Καλαφατέλης εξανέστη: «Μην λέτε το όνομα μου». Κι επέμεινε ότι πρέπει μέσω των στοιχείων της Τράπεζας να συμπληρωθεί η κατάσταση.

Κουβέντα στην κουβέντα το θερμόμετρο ανέβηκε.

Στα «ξέρω, ξέρω» του κ Ζαμάνη και στα υπονοούμενα για τα ελλείμματα στις Σχολικές Επιτροπές ήρθε ξαφνικά η έκρηξη με τα …ξεράδια, ενώ ο Αντιδήμαρχος κ Δαρδαμάνης προέτρεπε το Δήμαρχο: «Ασε τον Καλαφατέλη, πες εμένα, ανέφερε εμένα».

Ψύχραιμος ο Δήμαρχος αντέδρασε χαμογελώντας, γεγονός που εκνεύρισε περισσότερο τον πολιτικό του αντίπαλο:

«Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος κ Ζαμάνη. Θα στα κόψω εγώ τα γέλια. Περίμενε και θα δεις».

Ο Δήμαρχος δεν θέλησε να δώσει συνέχεια, «σφυρίζοντας» τη λήξη του θερμού επεισοδίου: «Δεν θα πέσω ξανά στο επίπεδό σου. Το έκανα μια φορά και ζήτησα συγγνώμη».

Η «μια φορά» την οποία μνημόνευσε ο κ Ζαμάνης, θυμίζουμε, ήταν τότε που έπεσαν τα …μπινελίκια («Καλαφατέλης: «Αϊ στο διάολο αλήτη», Ζαμάνης: «Αϊ στο διάολο μ…κα»), στις 14 Νοεμβρίου 2018.

Αυτά τα ωραία συνέβησαν και για όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει η λέξη «ξεράδι-ξεράδια», σύμφωνα με το Βικιλεξικό είναι «απάντηση, που φανερώνει εκνευρισμό, σε πρόταση του συνομιλητή η οποία περιέχει το “ξέρω”.

Categories: ΝΕΑ