ΝΕΑ

ΣΤΙΣ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ Η ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΜΗΛΑ

Στο σκαμνί του Α’ Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών θα καθίσει η κ Λαμπρινή Μήλα για να δικαστεί κατηγορούμενη για υπεξαίρεση (άρθρα 258 περ. α’ και 263Α Ποινικού Κώδικα). Η δικάσιμος έχει προσδιοριστεί να διεξαχθεί στις 6 Φεβρουαρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9 το πρωί.

Η κ Μήλα είχε διατελέσει πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επί δύο χρόνια περίπου, επί Δημαρχίας Γιάννη Καλαφατέλη. Σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα, που υπογράφει η Αντιεισαγγελέας Εφετών κ Αθηνά Θεοδωροπούλου, «στο Διόνυσο Αττικής, κατά τα έτη 2013-2014, εκδηλώνοντας πρόθεση παράνομης ιδιοποιήσεως των κατωτέρω αναφερομένων ποσών ιδίως στις 21/12/2014 που παρέδωσε το ταμείο της σχολικής επιτροπής με έλλειμμα και ως εξειδικεύεται κατωτέρω με περισσότερες πράξεις της που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος ενώ ήταν υπάλληλος παράνομα ιδιοποιήθηκε χρήματα που τα έλαβε και τα κατείχε λόγω αυτής της ιδιότητας της…».

Το ποσό για το οποίο εγκαλείται η κ Μήλα (και περιγράφεται αναλυτικά πως προκύπτει στο κλητήριο θέσπισμα) είναι 25.000 ευρώ περίπου. Δηλαδή φαίνεται πως η Αντιεισαγγελέας έχει δεχθεί κατ’ αρχήν την έκθεση του ειδικού εμπειρογνώμονα που όρισε το δικαστήριο και όχι το πόρισμα της εταιρείας των ορκωτών λογιστών, που υπολόγισε το έλλειμμα στο ποσόν των 74.000 ευρώ τουλάχιστον.

Το «dionysospost» είχε προειδοποιήσει πριν δύο ημέρες ότι …σκάει «βόμβα» μεγατόνων με παραπομπή αιρετού στελέχους της προηγούμενης διοίκησης (2010-2014) του Δήμου Διονύσου. Και, ως συνήθως, έκανε διάνα…

 

Categories: ΝΕΑ