ΝΕΑ

ΣΤΙΣ 3/2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ Η “ΑΡΧΑΙΑ ΙΚΑΡΙΑ” ΤΟΥ Θ.ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ

Η επανέκδοση του βιβλίου του συγγραφέα κ. Θανάση Π. Κυριαζόπουλου με τίτλο «Διόνυσος, η αρχαία Ικαρία Αττικής και ο Θέσπις» με έξοδα του Δήμου Διονύσου είναι γεγονός και η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει στις 3 Φεβρουαρίου-Κυριακή, στο Πνευματικό-Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου στις 18.00. Το θέμα ενδιαφέρει όλους τους κατοίκους του Δήμου, αλλά και όλους όσοι σέβονται την Ιστορία, την Παράδοση και τον Πολιτισμό κάθε τόπου. Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη από τα οποία το πρώτο αναφέρεται στην αρχαία ιστορία του Διονύσου, στη διονυσιακή λατρεία, στην γένεση της τραγωδίας και στον αρχαιολογικό χώρο που υπάρχει μέχρι και σήμερα στον Διόνυσο. Το δεύτερο μέρος αναφέρεται στη σύγχρονη ιστορία του Διονύσου.

Ο κ Κυριαζόπουλος ασχολείται επίσης με τα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου του Βωμού Διονύσου και προσπαθεί να τα ερμηνεύσει, ενώ τονίζει την ανάγκη ανάδειξης του σε επισκέψιμο, τουριστικό προορισμό.

Το θέμα συμπεριλαμβάνεται στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Νο 37, γιατί απαιτείται απόφαση του σώματος, ώστε να καλυφθούν οι δαπάνες της παρουσίασης του βιβλίου για ηχοφωτιστικά, μικρό κέρασμα και διαφημιστικά έντυπα από τις ετήσιες συμβάσεις του Δήμου.

50221049_10215398485970237_9008103242277584896_n

 

 

Categories: ΝΕΑ