ΝΕΑ

ΓΕΛ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ ΣΕ ΕΕΑΕ ΚΑΙ ΕΕΤΤ: «ΜΕΤΡΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ»

Με επιστολές προς την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (πρώην «Δημόκριτο») και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων το Γενικό Λύκειο Κρυονερίου, με τη σύμφωνη γνώμη και του Γυμνασίου, παρεμβαίνει στο πολύ σημαντικό ζήτημα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, που έχουν τοποθετηθεί σε παρακείμενο ακίνητο, σε απόσταση μόλις 25 μέτρων από το σχολικό συγκρότημα. Το αίτημα προς την ΕΕΑΕ είναι με δυο λόγια: «Ελάτε να μετρήσετε την ακτινοβολία».

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν έχουν γίνει παρόμοιες μετρήσεις για την από το 2013 τοποθετημένη κεραία της WIND, ενώ τώρα, λόγω της ανησυχίας ολόκληρης της σχολικής κοινότητας ζητείται να γίνει «επιτόπια μέτρηση του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου όσο πιο σύντομα γίνεται», με αφορμή την προσθήκη στον ίδιο χώρο κεραίας της COSMOTE.

Από την ΕΕΑΕ ζητείται επίσης να σταλεί στο σχολείο ειδικός επιστήμονας ο οποίος θα ενημερώσει τα παιδιά για την ακτινοβολία κεραιών κινητής τηλεφωνίας και την ακτινοβολία WI-FI.

Αντιστοίχως, στην επιστολή προς την ΕΕΤΤ απευθύνεται ερώτημα, «αν η νέα κεραία της COSMOTE είναι σε λειτουργία», με το αιτιολογικό ότι ήδη εκκρεμεί αίτημα προς την ΕΕΑΕ για μέτρηση του συνολικού ηλεκτρομαγνητικού πεδίου.

Σε αμφότερες τις επιστολές τονίζεται το κατεπείγον της υπόθεσης εξαιτίας της σοβαρότητάς της.

Categories: ΝΕΑ