ΝΕΑ

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Την έντονη ανησυχία τους για την έκβαση που μπορεί να έχει η υπόθεση τοποθέτησης διοδίων στον κόμβο Βαρυμπόμπης εκφράζουν τα μέλη της Διαδημοτικής Διαπαραταξιακής Επιτροπής, που έχει συσταθεί. Η έκθεση μάλιστα των πεπραγμένων της και οι προτάσεις για να αλλάξει η απόφαση της κυβέρνησης θα παρουσιαστούν αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο (υπ’ αριθμόν 1 θέμα της ημερήσιας διάταξης).

Τα κύρια συμπεράσματα της Διαδημοτικής Διαπαραταξιακής Επιτροπής, όπως διαβιβάστηκαν στους Δημάρχους, Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, Διονύσου Διονύση Ζαμάνη, είναι:

*Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες για τα θέματα που αναφέρονται στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στην οποία βασίστηκε η επίμαχη απόφαση του Αν.ΥΠΕΝ της 16-1-2018.

*Οι Δήμοι και κατ’ επέκταση η Επιτροπή, παρά τις όποιες προσπάθειες στερούμαστε ακόμη της έγκυρης ενημέρωσης, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την εξέλιξη του θέματος.

*Απαιτείται περαιτέρω εντατικοποίηση της προσπάθειας σε στοχευμένες κατευθύνσεις, από όλους μας.

Τι προτείνεται;

«Λήψη απόφασης των Δημοτικών Συμβουλίων Κηφισιάς, Διονύσου για συνέχιση του αγώνα μέχρι τελικής δικαίωσης, δηλαδή μέχρι την τροποποίηση του Ν 3555/ 2007, για οριστική εξάλειψη πάσης φύσεως διοδίων στις περιοχές μας».

 

Categories: ΝΕΑ