ΝΕΑ

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΖΑΜΑΝΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Ένα σύντομο απολογισμό του έργου του στα «τέσσερα χρόνια και τέσσερις μήνες» της δημαρχιακής του θητείας επιχείρησε ο Διονύσης Ζαμάνης στην ομιλία του κατά την χθεσινή πολιτική συγκέντρωση στο «GALA», με την οποία εγκαινίασε την προεκλογική του εκστρατεία. «Μας δώσατε την εντολή να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας και να αναμορφώσουμε την κάθε δημοτική ενότητα, όλο το Δήμο μας. Σήμερα μαζί με τους συνεργάτες μου μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι σε μεγάλο βαθμό τα έχουμε καταφέρει» τόνισε απευθυνόμενος στο πολυπληθές ακροατήριο, πριν αρχίσει κατόπιν την παράθεση των πιο σημαντικών σημείων απ’ όσα θεωρεί ότι κατάφερε η διοίκησή του. Να τι είπε:

-Κάναμε μόνο μειώσεις δημοτικών τελών που σε πολλές περιπτώσεις έφθασαν το 30% ή και το 50%, όπως το κόστος της υδροπαροχής.

-Λειτουργήσαμε δύο (2) νέα σχολεία στη Δροσιά και το Σεπτέμβριο ξεκινά τη λειτουργία του ένα τρίτο στον Αγιο Στέφανο.

-Δημοπρατούνται επίσης τους επόμενους μήνες το Δημοτικό σχολείο του Κρυονερίου και το Λύκειο του Διονύσου.

-Λειτουργήσαμε τρεις νέους παιδικούς σταθμούς σε Κρυονέρι, Ροδόπολη και Διόνυσο, με αποτέλεσμα να μπορούμε να καλύπτουμε σχεδόν όλες τις αιτήσεις των κατοίκων μας.

-Δύο (2) από τα τέσσερα (4) κλειστά δημοτικά γήπεδα του Δήμου μας ανακατασκευάστηκαν και απέκτησαν ξύλινα παρκέ.

-Πέντε (5) από τα έξι (6) ανοιχτά γήπεδα ποδοσφαίρου αλλάζουν χλοοτάπητες.

-Δώδεκα (12) νέες πιστοποιημένες παιδικές χαρές έχουν παραδοθεί και πολύ σύντομα άλλες πέντε (5). Συνολικά 17.

-Δύο νέα ΚΑΠΗ λειτούργησαν, του Διονύσου και της Σταμάτας, που είχε διακόψει τη λειτουργία του.

-Ο οίκος ευγηρίας του Δήμου σε λίγες μέρες από κτίριο φάντασμα ξεκινά τη λειτουργία του.

-Ένα καινούριο ΚΕΠ παρέχει υπηρεσίες στο Διόνυσο.

-Το έργο της αποχέτευσης παρά τα όσα προβλήματα μας κληρονόμησε ο αρχικός ανάδοχος τώρα πια μετά από πολύ αγώνα εκτελείται από μια από τις πλέον αξιόπιστες τεχνικές εταιρείες της χώρας. Ταυτόχρονα στην τελική ευθεία είναι και οι δημοπρατήσεις των υπόλοιπων τμημάτων σε  Αγ. Στέφανο, Ανοιξη και Δροσιά. Οι δύο τελευταίες θα έχουν γίνει σίγουρα πριν τη λήξη αυτής της θητείας.

-Αυτή τη στιγμή εκτελούνται αντιπλημμυρικά έργα ύψους 13 εκ ευρώ στον Αγ. Στέφανο και αποκτήθηκε το οικόπεδο που απαιτείται, προκειμένου να υλοποιηθεί και το αντιπλημμυρικό της Λεωφόρου Σταμάτας.

-Συνολικά φέραμε στο Δήμο από προγράμματα χρηματοδότηση για έργα άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ.

-Καινοτόμες δωρεάν υπηρεσίες για τους πολίτες όπως τα summer camp που απασχόλησαν μέχρι σήμερα χιλιάδες παιδιά, το φοιτητικό λεωφορείο και η ιδιωτική φύλαξη κοινοχρήστων χώρων κατά τις βραδινές ώρες με  δέκα (10) αυτοκίνητα περιπολίας σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου, είναι υπηρεσίες που αυτή η διοίκηση εγκαινίασε και οι πολίτες του Δήμου αγκάλιασαν.

-Θα κλείσω με το έργο του οδοφωτισμού. Τους επόμενους μήνες 9.000 φωτιστικά σώματα θα αντικατασταθούν με νέα τεχνολογίας led,  χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και καλύτερου φωτιστικού αποτελέσματος.

Κλείνοντας το κεφάλαιο του απολογισμού ο κ Ζαμάνης ανέφερε:

«Με τα έργα που σας ανέφερα και πολλά άλλα μικρότερα, υλοποιήσαμε σε ποσοστό περίπου 70% τους βασικούς στόχους του προεκλογικού μας προγράμματος».

 

 

Categories: ΝΕΑ