ΝΕΑ

ΧΙΟΝΙΑ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΒΡΑΔΥ

Ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης, που κατευθύνονται προς τα Βαλκάνια, θα επηρεάσουν την Ελλάδα από την Τρίτη έως το τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA). Η θερμοκρασία αναμένεται να παραμείνει περίπου πέντε έως έξι βαθμούς Κελσίου κάτω από τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο. Παράλληλα, θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού.

Αντίθετα, στη Δυτική Ευρώπη αυτή την εβδομάδα αναμένονται υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Ειδικότερα στην Αττική, ο καιρός θα είναι σήμερα καλός. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή του Δήμου Διονύσου, ο υδράργυρος θα κάνει βουτιά από την Τετάρτη το πρωί, ενώ από το μεσημέρι θα αρχίσει να χιονίζει, με τα καιρικά φαινόμενα να γίνονται ακραία και να κορυφώνονται τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 0 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη, η χιονόπτωση θα συνεχιστεί όλη την ημέρα με τη θερμοκρασία να πέφτει κάτω μηδενός (από 0 έως -1 η θερμοκρασία). Η κατάσταση δεν θα αλλάξει την Παρασκευή, ενώ σταδιακά θα πρέπει να περιμένουμε βελτίωση του καιρού το Σάββατο, όταν γύρω στο μεσημέρι θα εμφανιστούν  οι πρώτες αχτίδες του ήλιου ύστερα από μέρες.

 

 

 

 

Categories: ΝΕΑ