ΝΕΑ

«ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ ΤΟΝ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ, ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΟΜΗΡΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ»

Σε καταγγελία του Γιάννη Καλαφατέλη με σκληρή γλώσσα προχώρησε ο κ Διονύσης Ζαμάνης, κατηγορώντας τον για πρωτοφανή μεθόδευση ώστε ο Δήμος Διονύσου να μη μπορεί να λειτουργήσει και οι πολίτες να τεθούν σε ομηρία. Αιτία κι αφορμή της μετωπικής επίθεσης που εξαπέλυσε ήταν η επιλογή του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να μην προσέλθει την περασμένη Κυριακή μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του («Ενωτική Πρωτοβουλία») στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την εκλογή Αντιπροέδρου, μετά την παραίτηση του κ Τάσου Καρασαρλή. Ο κ Ζαμάνης κάνει λόγο για αντιδημοκρατική και βαθύτατα προσβλητική για το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης συμπεριφορά του κ Καλαφατέλη, που έχει σκοπό να μη μπορεί «το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει καμία απόφαση για τις ανάγκες της πόλης, …ακόμα πιθανόν και για οφειλόμενα από δικαστικές αποφάσεις σε εργαζόμενους του Δήμου, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου με αρνητικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των δημοτών».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης-καταγγελίας του Δημάρχου:

 

«Αισθάνομαι την ανάγκη να καταγγείλω προσωπικά, ενώπιον των συνδημοτών μου, την αντιδημοκρατική και βαθύτατα προσβλητική για τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμπεριφορά του κ. Καλαφατέλη και των εναπομεινάντων συνοδοιπόρων του.

Θα ήθελα να ενημερώσω όλους σας, ότι με προσωπική εμπλοκή του κ. Καλαφατέλη και όσων επιλέγουν να τον ακολουθούν στις αντιδημοκρατικές πρακτικές του, στον Δήμο μας βρίσκεται σε εξέλιξη μία πρωτοφανής για την πόλη μας μεθόδευση:
Πριν λίγες ημέρες, ο προερχόμενος από τον συνδυασμό του κ. Καλαφατέλη, αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Α. Καρασαρλής, προεξοφλώντας το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών στον Διόνυσο, παραιτήθηκε από τη θέση του προκειμένου να κατέλθει στις εκλογές ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος.

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποκλειστικό θέμα την εκλογή νέου Αντιπροέδρου από το συνδυασμό του κ. Καλαφατέλη. Άλλωστε χωρίς αυτή τη ειδική διαδικασία, το Δημοτικό Συμβούλιο ΔΕΝ μπορεί να συνεδριάσει εκ νέου και να λάβει οποιαδήποτε απόφαση.

Οι αξιότιμοι εκπρόσωποι της Αντιπολίτευσης, με ενορχηστρωτή τον κ. Καλαφατέλη, επέλεξαν να απέχουν αδικαιολόγητα από τη διαδικασία, χωρίς να προτείνουν νέο υποψήφιο, προκειμένου να θέσουν υπό την ομηρία τους το Δημοτικό Συμβούλιο και ολόκληρo τον δήμο μας.
Κάποιοι από αυτούς εθεάθησαν λίγο αργότερα, περιχαρείς σε κοπή πίτας Συλλόγου.

Αγαπητοί συνδημότες, θέλω να καταγγείλω ενώπιον σας ότι αυτή η απαράδεκτη τακτική, δεν επιτρέπει στο Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει καμία απόφαση για τις ανάγκες της πόλης όσο επείγουσες και άμεσες μπορεί να είναι ή και απαραίτητες τυπικές, ακόμα πιθανόν και για οφειλόμενα από δικαστικές αποφάσεις σε εργαζόμενους του Δήμου, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας με αρνητικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των δημοτών.

Καλώ τον κ. Καλαφατέλη προσωπικά να υπερβεί τον εαυτό του και να επιδείξει τη δέουσα σοβαρότητα. Τον θέτω προ των ευθυνών του για οτιδήποτε προκύψει για όσο καιρό αφήνει την πόλη μας χωρίς Δημοτικό Συμβούλιο. Οι δημότες μας αξίζουν σεβασμού. Και αν το πάθημα του 2014 δεν ήταν αρκετά διδακτικό, ας κάνει υπομονή μέχρι τον Μάιο».

 

Categories: ΝΕΑ